Hra České politické boje: poperte se s politiky

Hra-České-politické-boje-po

Žebříčku nejlepších aplikací v Obchodě Play aktuálně vévodí hra nazvaná České politické boje. Během dvou týdnů si ji nainstalovalo více než deset tisíc hráčů a průměrná známka 4,5 svědčí o jejich převažující spokojenosti. Podívali jsme se tedy této novince na zoubek, abychom zjistili, zda stojí za to jí věnovat čas.

Obsah článku

Co hra České politické boje slibuje?

Vývojáři, vystupující pod jménem RVentertainmentCenter, využili stejný koncept v září 2017 v ukrajinské a o měsíc později v japonské verzi. V prosinci pak přišli s českou mutací, stavějící proti sobě naše politické osobnosti. „Stavění proti sobě“ je v tomto případě doslovné, neboť se jedná o tradiční arkádovou „mlátičku“ hráče proti počítači, respektive mobilnímu telefonu či tabletu. Na jedné straně zde stojí politik, kterého si vyberete, na straně druhé pak některý z jeho konkurentů.

ČESKÉ POLITICKÉ BOJE – nová mobilní hra pro Android a iOS 👊🇨🇿

ČESKÉ POLITICKÉ BOJE - nová mobilní hra pro Android a iOS 👊🇨🇿

Jako hlavní vlastnosti jsou jmenovány:

  • dvě kampaně – prezidentská a parlamentní, z nichž každá má 8 kandidátů
  • jedinečné bojové schopnosti každé postavy (Čapí hnízdo, becherovka, chcíplý pes, katana atd.)
  • hlášky reálných politiků
  • rozličná herní místa
  • režim rychlého boje po ukončení herních kampaní
  • leaderboard: soutěžte s přáteli v rychlém procházení hry!

Jak se hra hraje?

Po prvním spuštění aplikace požádá o přístup k Hrám Google. Důvod je prostý: budete moci porovnávat dosažené výsledky například s kamarády. Na úvodní obrazovce můžete vybírat ze dvou kampaní: prezidentské a parlamentní. Sekce Rychlý boj se vám otevře až poté, co jednu kampaň dohrajete do konce.

Hlavní nabídka hry České politické boje Hlavní nabídka hry České politické boje

Pojďme si představit kandidáty. V prezidentské kampani budete mít následující výběr: Jiří Drahoš, Jiří Hynek, Marek Hilšer, Michal Horáček, Petr Hannig, Pavel Fischer, Mirek Topolánek a Miloš Zeman. Každá z těchto postav má jednu speciální schopnost – například Jiří Drahoš umí hodit chemickou baňku, zatímco Topolánek pacifikuje soupeře italskou pizzou. V parlamentní kampani jsou k dispozici: Andrej Babiš, Ivan Bartoš, Lubomír Zaorálek, Miroslav Kalousek, Vojtěch Filip, Tomio Okamura, Petr Fiala a Pavel Bělobrádek.

Bez ohledu na to, jakou postavu si vyberete, je dalším krokem zobrazení kampaně, ve které se postupně budete muset utkat se sedmi zbývajícími konkurenty. Pohyb postavy řídíte křížovým ovladačem v levém dolním rohu, po pravé straně pak je připravena trojice tlačítek. První shora aktivuje speciální schopnost (například v případě Andreje Babiše házení čapího hnízda). Tato schopnost se po použití postupně obnovuje, o čemž informuje červený indikátor v horní části obrazovky. Prostřední tlačítko slouží k úderu soupeře, spodní pak k obraně.

Průběh soubojů

Každý zápas začíná přehráním hlášek obou soupeřů, poté bude vaším úkolem uštědřit oponentovi co možná nejvíce ran a ubránit se těm jeho. O zdravotním stavu informuje zelený ukazatel v horní části obrazovky. Na konci utkání vás čekají další hlášky obou účastníků boje a zpravidla také celoobrazovková reklama. V případě vítězství postupujete do dalšího kola.

Obtížnost soupeřů se pochopitelně každým kolem zvyšuje, nicméně celkově lze konstatovat, že nejsou příliš aktivní, zejména se moc nehrnou do boje zblízka. Na odehrání jednoho kola budete potřebovat rámcově 30 až 60 sekund. Sedm soubojů parlamentní kampaně se nám podařilo odehrát zhruba za šest minut čistého času.

Po dohrání jedné či obou kampaní se vám otevře sekce Rychlý boj, ve které proti sobě můžete postavit dva libovolné politiky. Kromě toho zvolíte místo souboje a můžete se pustit do oponenta hlava, nehlava. V sekci Nastavení najdete pouze možnost zapnout/vypnout zvuk a vibrace.

Resumé

Celkově vzato nápad zakomponovat do arkádové mlátičky politiky není úplně špatný. Doplnění tematickými (byť se pokaždé opakujícími) hláškami hru příjemně oživuje. Z praktického hlediska budeme kritizovat asi jen poměrně malou aktivitu soupeřů a relativně krátký čas, během které se dá celá hra odehrát. Kampaně lze ale resetovat a zkusit odehrát znovu v kratším čase, což ovšem nebude bavit donekonečna. S poměrně velkým množstvím zobrazované reklamy jsme s ohledem na nulovou cenu počítali.

Instalační balíček velký 94 MB můžete použít na telefonech a tabletech s Androidem 4.0.3 a novějším.

Czech Political Fighting
Czech Political Fighting

Pokud se vám hry na motivy naší politické scény líbí, doporučujeme vaší pozornosti například nelehkou arkádovou „běhačku“ Pussywalk či kvízovou hru Sorry Jako.

Zahrajete si hru České politické boje?
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)