Nejnovější aplikace z Google Play #211: Cerberus pro osobní ochranu

Nejnovější-aplikace-z-Googl

Představíme vám aplikaci Cerberus pro osobní ochranu a ukážeme aplikaci pro bleskový přenos souborů mezi dvěma telefony. Jako další tu máme nástroj na vyčištění úložiště telefonu, a nakonec aplikaci od Facebooku. Ano, je tu pondělí (tentokrát po prodlouženém víkendu) a s ním i 211. pokračování cyklu Nejnovější aplikace z Google Play.

Cerberus Personal Safety (Persona) – Cerberus pro osobní ochranu

Bezpečnostní software Cerberus, který pomohl najít mnoho ztracených a odcizených telefonů, jistě nemusíme našim čtenářům obsáhle představovat. Jeho autoři z vývojářského studia LSDroid nyní přicházejí s další novinkou, využívající nabyté zkušenosti s hledáním mobilů. Tentokrát je objektem zájmu osobní bezpečnost – ať už vaše, nebo členů vaší rodiny. V případě nouze nebo potenciálně nebezpečné situace můžete s Cerberus Personal Safety (Cerberus pro osobní ochranu) snadno a rychle sdílet polohu v reálném čase se svými blízkými. Přátele a příbuzné lze kontaktovat e-mailem, SMSkou, přes Twitter a Facebook jedním klepnutím. Následně vás budou moci sledovat otevřením zaslaného odkazu bez nutnosti přihlášení.

V aplikaci můžete vybrat kontakty, uspořádat je do skupin, udělit jim oprávnění a nastavit dobu sdílení. K dispozici jsou také widgety na domovskou obrazovku, přes které lze sdílet polohu s kontaktem nebo skupinou jediným klepnutím. Nechybí ani podpora chytrých hodinek se systémem Android Wear.

Během probíhající relace lze kdykoli pozastavit a znovu spustit sdílení. Relace se automaticky ukončí po dosažení nastavené délky trvání nebo ji lze ukončit manuálně, pokud ji již nepotřebujete. Ve webovém rozhraní příjemci sledují aktuální polohu a čas zahájení a ukončení přenosu. Kromě toho vám mohou posílat zprávy, aby zjistili, zda jste v pořádku.

Persona je součástí účtu Cerberus, takže pokud máte licenci, stačí nainstalovat aplikaci a přihlásit se stávajícími údaji. Pro nové uživatele je aplikace Persona zdarma po dobu jednoho týdne, poté si mohou zakoupit licenci přes web nebo z aplikace Cerberus proti krádeži.

Aplikace Persona zatím není oficiálně publikována v Obchodě Play, takže není k dispozici její hodnocení. Během dvou týdnů si ji stáhlo přes tisíc uživatelů. Instalovat ji můžete na telefony s Androidem 4.4 a novějším.

Cerberus Personal Safety (Persona)
Cerberus Personal Safety (Persona)

Xiaomi Mi Drop – Bleskové přenosy souborů

Aplikaci Xiaomi Mi Drop jsme se podrobně věnovali před deseti dny v samostatné recenzi. Protože jsme ale přesvědčeni o tom, že by neměla uniknout vaší pozornosti, vracíme se k ní ještě v rámci tohoto dílu Nejnovějších aplikací z Google Play. Oč se jedná? O velice šikovný a uživatelsky jednoduchý program pro přenos souborů mezi dvěma chytrými telefony. Jednou z hlavních deviz je přenosová rychlost, která je několikanásobně vyšší ve srovnání s Bluetooth. K přenosům přitom není potřeba internetové připojení.

Autoři jako hlavní vlastnosti a funkce jmenují:

  • Schopnost odesílat a přijímat všechny typy souborů (obrázky, videa, hudbu, aplikace, dokumenty a další soubory).
  • Intuitivní a uživatelsky přívětivé uživatelské rozhraní nabízí sdílení souborů jediným klepnutím.
  • Blesková rychlost – Mi Drop přenáší soubory dvěstěkrát rychleji než Bluetooth!
  • Obnovení přerušených přenosů – například v případě chyby nemusíte pouštět přenos od začátku.
  • Schopnost přenášet soubory mezi všemi zařízeními s Androidem – stačí si nainstalovat Mi Drop.

Program je v Obchodě Play necelé tři týdny a jeho průměrná známka je 4,3. Instalační balíček velký 5 MB lze použít na telefonech a tabletech s Androidem 4.4 a novějším.

ShareMe: File sharing
ShareMe: File sharing

Files Go Beta: Free up space on your phone – Úklid úložiště telefonu

Máte ve svém telefonu málo místa? Řešení je na cestě – a pochází přímo z dílny Googlu, což by snad mohlo být zárukou jisté kvality. Také o této aplikaci jsme již informovali, nicméně v okamžiku vydání článku nebyla v Obchodě Play z nějakého důvodu dostupná. I nyní je zde prezentována jako „dosud nevydaná“.

Cílem nástroje je udržovat pořádek v úložišti a jako jeho hlavní vlastnosti autoři jmenují:

  • Doporučuje zřídka používané aplikace, které můžete odinstalovat.
  • Rozpoznává a pomáhá zbavit zbytečností a duplicitních obrázků.
  • Pomáhá rychleji najít důležité fotky, videa a dokumenty.
  • Snadné, rychlé a bezpečné sdílení souborů offline.
  • Aplikace je nenáročná na prostor – v telefonu zabere méně než 6 MB.

Files Go Beta: Free up space on your phone je v Obchodě Play necelé dva týdny a za tu dobu zaznamenala přes sto tisíc stažení. Průměrná známka 5,0 (ovšem jen po dvou hodnoceních) mnohé naznačuje. Instalační balíček můžete použít na zařízeních s Androidem 5.0 a vyšším.

Files by Google
Files by Google

Facebook Local – informace o akcích v okolí

Slyšeli jste názor, že kvůli sociální sítím sedí lidé u počítačů, místo aby se setkávali v reálném světě? To může, ale nemusí být pravda! Facebook se snaží, aby se přátelé a známí snadněji setkali na akcích ve svém okolí. Mimo jiné v tom má pomoci aplikace Facebook Local, která je původně známa pod názvem Facebook Event.

Cílem této aplikace je pomoci milovníkům společenského života, ale také pomoci objevovat zajímavé podniky, restaurace a atrakce v okolí. Základem by měla být hodnocení ostatních uživatelů této sociální sítě, zejména pak těch, které máte mezi přáteli. S tímto programem udržíte krok s tím, co se děje v okolí – bez ohledu na to, kde se nacházíte – ať už hledáte něco nového na společné trávení času s přáteli nebo chcete prozkoumat novou oblast.

  • Podívejte se na nejnovější akce, události a místa, kde se setkávají vaši přátelé, a aktualizace z událostí a stránek, které sledujete.
  • Najděte si události a aktivity v okolí na interaktivní mapě a filtrujte podle času, kategorie, umístění a dalších parametrů.
  • Získejte doporučení podle toho, co je oblíbené u vašich přátel, dřívější aktivity, stránek, které se vám líbí, a našich upravených Průvodců.
  • Vyberte, zda chcete události přidat kalendáře, abyste viděli všechny své plány na jednom místě.
  • Přihlaste se, abyste dostávali oznámení o nadcházejících událostech, jakož i případných změnách.

Aplikace má na svém kontě přes deset tisíc stažení a průměrnou známku 3,4. Skoro 100 MB velký balíček lze instalovat na zařízení s Androidem 4.1 a novějším. Bohužel pro české území zatím není k dispozici, a ani pokud si stáhnete instalačku z APKMirroru, nebude vám fungovat. Přesto o Facebook Local píšeme v tomto přehledu, abyste ji mohli zkoušet například v zahraničí a případně dát vědět v diskuzi pod článkem.

Facebook Local
Facebook Local

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v komentářích!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)