Google publikoval zdrojové kódy Androidu L pro řadu Nexus

android-l

Google včera uvolnil do Android Open Source Project (AOSP) zdrojové kódy Androidu L pro telefony Nexus 4 a Nexus 5 a tablety Nexus 7 (2012), Nexus 7 (2013) a Nexus 10. Pochopitelně jde jen o část zdrojového kódu, ve které chybí některé binární balíčky a zdrojové kódy jádra.

Android Open Source Project (AOSP) Android Open Source Project (AOSP)

Neznamená to tedy možnost instalace Androidu L na Nexus 4, Nexus 7 (2012) nebo Nexus 10, stejně tak padá možnost postavit na těchto kódech funkční alternativní ROMku. Android L je ve „spustitelné podobě“ stále k dispozici pouze pro Nexus 5 a Nexus 7 (2013), jak jsme psali v pátek v aktualitě Android L: Google uvolnil „vývojářský náhled“ pro Nexus 5 a Nexus 7.

Uvolnění zdrojových kódů alespoň dává naději na aktualizaci všech těchto zařízení na finální verzi Androidu L, ke které dojde pravděpodobně na podzim. Pokud se tak stane, pak se patrně bude jednat o poslední významnou aktualizaci starších zařízení Nexus.

Google publikoval zdrojové kódy Androidu L Google publikoval zdrojové kódy Androidu L

Vývojáři se mohou pokochat „zdrojáky“ skrze následující odkazy:

Android L představuje nový designový trend „Material“, vylepšený notifikační systém s podporou pro oznámení na uzamčené obrazovce, optimalizaci výdrže baterie (viz článek Android L zlepšuje výdrž baterie o 36 %), nový pohled na poslední spuštěné aplikace a mnoho dalších změn. Šest drobných, ale užitečných novinek Androidu L jsme představili ve článku Android L: 6 malých změn, které oceníte.

Vývojářský náhled Androidu L právě testujeme na několika zařízeních Nexus v naší redakci. Pokud vás zajímají nějaké informace, zeptejte se na ně v diskuzi pod článkem Testujeme systém Android L – ptejte se, co vás zajímá.

Zdroje: PureGoogle, LiliPuting, Android Police, Android Open Source Project, Droid Life, 4PDA.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)