Samsung očekává rekordní tržby. Třetí kvartál pro něj bude úspěšný

Samsung – náhleďák

Samsung překonal očekávání analytiků, když jeho akcie vzrostly o 8,7 %, což je nejvíce od roku 2009. Kompletní výsledky zatím k dispozici nejsou, ale už nyní vzrostl provozní zisk na 6,3 mld $. Ve srovnání se stejným kvartálem v loňském roce se jedná o neskutečný 79,8% skok.

Na čem Samsung vydělává nejvíce?

Vedou polovodiče a displeje. Například Super AMOLED displeje začala využívat společnost Huawei pro své nové Nexusy 6P. A využívají je i další čínští externí spotřebitelé. Polovodiče se zase těší z obliby konkurenční značky Apple, v jejíchž iPřístrojích jsou právě polovodiče Samsungu využity. Dá se očekávat, že prvenství na poli polovodičů si Samsung uchová i do dalších kvartálů.

Samsung - akcie za rok

Nemáme žádná pevná čísla, která by se týkala přímo mobilní divize, ale analytici očekávají 24% nárůst v meziročním srovnání. I přesto ale mohou smartphony pod brandem Samsung Galaxy cítit horko přicházející směrem od konkurenčního Applu nebo od levných čínských nebo indických výrobců low-endových zařízení. Právě tato zařízení s cenovkou pod 200 $ (4800 Kč) jsou v poslední době velmi oblíbená a vyhledávaná. Prodávají se ve velkém, zatímco prodeje Samsungu Galaxy S6 podstatně klesají. Podle analytika IBK Securities spadla průměrná prodejní cena smartphonů až o 14 %.

Zdroj: GSMArena

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)