Máte problém s Google Play službami? Zkontrolujte stav v Play Services Info

google play

Služby Google Play jsou nedílnou součástí Android telefonů. Balíček služeb umožňuje využívání nejen klasického Play Store – díky Google Services si třeba spustíte Mapy nebo nasdílíte obsah telefonu na televizi díky Google Cast. Ne vždy ale Google Services fungují bezchybně – s jednoduchou diagnostikou a alternativními apk soubory ke stažení přichází aplikace Play Services Info.

Zkontrolujte stav svého balíčku Google Play služeb

Nenápadná aplikace Play Services Info poskytuje uživatelům všechny dostupné informace na jednom místě. Na jediné obrazovce se tak dozvíte, zda jsou Google services aktivní, jaká verze se ve vašem zařízení nachází, kdy byly služby nainstalovány a kdy aktualizovány. Aplikace sice neposkytne podrobné zprávy o závadách nebo proč služby najednou nepřiměřeně vybíjí baterii, nabídne však odkaz na apkmirror, ze kterého lze příslušná verze Google Play services pohodlně stáhnout.

Další dva odkazy v aplikaci vás pošlou buď na oficiální stránku v Obchodu Play, kde můžete případně zastaralé služby aktualizovat nebo do nastavení. Konkrétně se bez hledání dostanete do informací o aplikaci služeb Google Play.

Google Play Services neznamená pouze Obchod Play

Ačkoli se spolehlivost Google služeb s posledními verzemi značně zlepšila, velké procento uživatelů často pozoruje zvýšenou spotřebu baterie či další problémy. Samotný název Google Play services může mást – rozhodně se nejedná pouze o samotný Obchod Play. Balík API obsahuje i základní funkce vašeho Androidu – od lokalizačních služeb, ukládání rozehraných her až po reklamy Google Ads ve stažených aplikacích.

Play Services Info sice nedokáže zázraky, významně však ulehčí hledání informací a příčinu problémů. Aplikaci o velikosti 1,3 MB můžete vyzkoušet i v případě, že vás žádné potíže netrápí.

Play Services Info (Update)
Play Services Info (Update)
Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)