TOPlist

Microsoft zveřejnil Office Mobile na Google Play

office-for-android

Tak se po uživatelích iOS dočkali i „androidisté“. Velmi dobře známý kancelářský balík, který dnes nalezneme snad na každém počítači či notebooku se systémem Windows, se přesouvá na mobilní zařízení. Svoji expanzi samozřejmě rozjel nejprve na přenosných zařízeních pod křídly Microsoftu.

Softwarový balík zahrnuje Word, Excel a Powerpoint, přináší cloudové služby a vše uzpůsobuje pro ovládání na dotykových displejích. Důležité je, že pokud provedete změny na mobilu či tabletu, zůstane formátování díky plné kompatibilitě neporušené. Office tedy dovolují plně editovat a vytvářet dokumenty známých formátů, přičemž umožní i přímé otevření kompatibilních dokumentů z přílohy e-mailu. Jako studená sprcha pak ale přichází fakt, že aby uživatelé mohli Office využívat, musí mít zaplacené předplatné Office 365 (Home Premium, Office 365 Small Business Premium a další) – kompletní přehled zde. Nejlevnější „rodinná“ licence stojí 2499 Kč na rok a zahrnuje užívání produktu Office 365 na pěti počítačích a pěti mobilních zařízeních.

office-for-android (1)

Pro zajímavost jsme si chtěli Office stáhnout a vyzkoušet je na vlastní kůži, ale byli jsme poměrně nepříjemně překvapeni: aplikace je pod regionálním zámkem, tudíž žádné z dvanácti zařízení přidružených k autorově účtu nebylo označeno jako kompatibilní – a nezáleželo na tom, zda se jednalo o HTC One, Galaxy S4 nebo LG Optimus G. Office Mobile si zkrátka zatím užijí jenom v USA.

Těšili jste se na mobilní Office? Nebo používáte vhodnou alternativu, od které už nechcete odejít? Poradíte ostatním čtenářům?

 

Microsoft Office Mobile
Microsoft Office Mobile

Jan Olejník
O Autorovi - Jan Olejník

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (27)