TOPlist

BlackBerry dnes představí na MWC svůj druhý Android

blackberry_vienna_ico

Kanadská společnost BlackBerry patrně představí svůj druhý smartphone založený na operačním systému Android na veletrhu Mobile World Congress 2016, který právě probíhá v Barceloně. Konkrétně by se mělo jednat o zařízení, které bylo až dosud známo pod kódovým označením Vienna (viz listopadová aktualita BlackBerry Vienna: chystá se tradičněji pojatý Android s klávesnicí?).

Výrobce se již několikrát nechal slyšet, že svou budoucnost spatřuje právě v systému se zeleným robotem ve znaku – naposledy tento trend potvrdil generální ředitel John Chen. BlackBerry Priv je k dispozici teprve několik měsíců, takže je těžké posuzovat, nakolik je vlastně úspěšné. Mnozí uživatelé byli nadšeni myšlenkou telefonu s Androidem s klávesnicí a zdá se, že tento výrobce v mechanickou klávesnici stále věří.

S čím přijde BlackBerry Vienna?

Společnost v listopadu 2015 oznámila, že rozšíří svou řadu zařízení s Androidem o další smartphone s QWERTY klávesnicí, který doplní první model Priv. Podle informací serveru Phandroid nabídne Vienna následující parametry:

  • Displej: 5″ s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů.
  • Operační paměť: 3 GB.
  • Hlavní fotoaparát: 18 Mpx.

Informace o procesoru, kapacitě baterie, stejně jako velikosti interní paměti zatím nejsou známy.

Zadní strana a barvy údajné novinky Zadní strana a barvy údajné novinky

Asi nejzásadnějším rysem však má být mechanická QWERTY klávesnice, která ovšem na rozdíl od modelu BlackBerry Priv nebude výsuvná, nýbrž se bude nacházet na přední straně pod obrazovkou. Proti modelu Priv se od novinky očekává také nižší cenovka.

Patrně nejdůležitější informací je termín, kdy by měla být tato novinka představena: je jím 22. únor 2016, tedy právě dnes. Naši redaktoři Jan Dolejš a Tomáš Očadlý jsou v těchto chvílích v Barceloně, takže pokud BlackBerry představí nový přístroj právě na MWC, budeme vás podrobně informovat!

Zdroje: Hi-Tech, Phandroid, GSM Arena, Phone Arena.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)