Aplikace Svět Androida dostala parádní facelift

aplikace-svet-androida

Pokud jste uživateli naší mobilní aplikace Svět Androida, dost možná jste se víkendové aktualizace všimli. Pokud jste si ji ještě nestáhli, nastražte uši, třeba vás konečně přemluvíme k instalaci! :) 

Vzali jsme si totiž k srdci vaše časté návrhy na změnu rozložení jednotlivých prvků. Zatímco v minulé verzi na sebe navazovaly velké ikony zastupující jednotlivé články, v novém vzhledu je vše přepracováno směrem k vyšší přehlednosti a uživatelskému pohodlí. Obrázky článků jsou nyní výrazně odděleny od textu a nadpisy jsou díky tomu podstatně čitelnější. Splývající texty jsou minulostí. Dalo by se říci, že design zkrátka dospěl a je zase o krůček dál – věříme, že směrem k vaší plné spokojenosti.

Starý vs nový vzhled aplikace Svět Androida Starý vs nový vzhled aplikace Svět Androida

Ze srovnávacích obrázků výše si můžete všimnou i další drobné úpravy: zmizela ikonka pro refresh, který nyní provedete posunutím výpisu článků směrem dolů, jak jste zvyklí z jiných programů. Aplikace vás pak informuje, že po uvolnění prstu se seznam aktualizuje. Samozřejmě se i tentokrát můžete spolehnout na možnost nastavení pravidelných kontrol nového obsahu ve zvolených časových intervalech.

Screenshot_2013-06-03-14-19-06

Pro větší přehlednost jsme zařadili i označování přečtených článků, snadno tedy zjistíte, jaký obsah jste ještě neviděli a samozřejmě si můžete ukládat články mezi oblíbené a zároveň si je tím zpřístupnit pro čtení bez internetového připojení – praktické třeba při jízdě metrem.

Mezi poslední novinku, kterou bychom rádi vypíchli, patří landscape režim, který se aktivuje otočením telefonu do horizontální polohy. Pokud se vám takto prohlíží obsah lépe, budete jistě rádi.

Screenshot_2013-06-03-15-02-57

 

Aplikace Svět Androida původně nastartovala jako projekt exkluzivní pro naše prémiové uživatele, nyní je ale dostupná i pro všechny ostatní. I když tedy tato exkluzivitka již nepatří mezi prémiové výsady, neznamená to, že by už nebylo o co stát. Určitě se podívejte, co vám ještě Premium účet může nabídnout, zvlášť v souvislosti s Android RoadShow 2013, která je v plném proudu!

Screenshot_2013-06-03-14-20-40

Zároveň si uvědomujeme, že jsme trošku nefér vůči tabletům a aplikace je primárně určena pro mobilní telefony. Na velkých úhlopříčkách sice bez problémů funguje, ale je tam zkrátka nějaký ten nevyužitý prostor. Vězte, že tento nedostatek vedeme v patrnosti a věříme, že s dalším velkým updatem přijdeme, jak jen to bude možné. Děkujeme všem, kteří si naši aplikaci stáhli a zvláště těm, kteří ji okomentovali či zaslali své náměty na vylepšení do redakce. Vážíme si vašeho ohlasu!

 

eda30b919f1a5073cc4fe3033a17c531?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Jan Olejník
O Autorovi - Jan Olejník

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (61)