Acer představuje trio nových smartphonů a vylepšený chytrý náramek

acer-liquid-hero

Acer si letos pro Barcelonský veletrh MWC 2015 přichystal trio chytrých telefonů a jeden chytrý náramek, všechny představené novinky přitom spadají mezi cenově dostupné modely, ve kterých si, jak se zdá, Acer věří, a tak se zatím nepouští mezi smartphony vyšší třídy. Jména novinek nijak nevybočují ze zaběhnutých standardů Aceru. Nejméně vybavený smartphone nese název Liquid Z220, následuje Liquid Z520 a pomyslný vrchol poté představuje Liquid Jade Z. Všechny představené telefony poběží na Androidu 5.0 Lollipop a jsou vybaveny novým softwarem z dílny Aceru, zaměřeným na selfie a konzumaci multimediálního obsahu. Všechny telefony se také chlubí zvukem s certifikací DTS. Představena byla rovněž vylepšená verze chytrého náramku od Aceru – Liquid Leap+.

Acer Liquid Z220

Acer Liquid Z220_white_05

Nejmenší z tria novinek je poháněn dvoujádrovým Snapdragonem 200, taktovaným na 1,2 GHz, ten podporuje RAM o velikosti 1 GB. Interní úložiště nabídne kapacitu 8 GB a je rozšířitelné o paměťové karty microSD. Acer Liquid Z220 se svým 4palcovým WVGA displejem s jemností 233 PPI potěší zájemce o menší telefon. Hlavní fotoaparát má rozlišení 5 MPx a doplňuje jej přisvětlovací dioda. Přední kamerka pak nabídne rozlišení 2 MPx.

Acer Liquid Z220 bude k dispozici rovněž v Dual-SIM variantě, a to již v průběhu března za cenu 89 € (přibližně 2 500 Kč).

Acer Liquid Z520

Acer Liquid Z520_white_05 (1)

Prostřední novinka nese jméno Liquid Z520 a nabídne čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,3 GHz (pravděpodobně MediaTek MT6582). RAM zde má opět kapacitu 1 GB a interní úložiště dosahuje 8 GB, přičemž i zde je rozšířitelné o paměťové karty. Displej u Aceru Liquid 520 narostl na 5 palců, bohužel zůstalo zachováno nižší rozlišení 854 x 480 px. Hlavní fotoaparát má rozlišení 8 MPx, sekundární kamerka nad displejem pak opět 2 MPx. Acer se u nového Liquid Z520 chlubí především novým hlasovým ovládáním fotoaparátu.

Acer Liquid Z520 půjde do prodeje v průběhu dubna, a to za cenu 109 € (přibližně 3000 Kč).

Acer Liquid Jade Z

Acer Liquid Jade Z_white_04

Nejvýše posazený z tria představených smartphonů – Acer Liquid Jade Z – nabídne (blíže nespecifikovaný) 64-bit čtyřjádrový procesor z dílny MediaTeku. Bohužel, zatím nemáme informace ani o velikosti paměti RAM ani interního úložiště. 5palcový IPS displej s HD (1280 x 720 px) nabídne technologii Zero Air Gap a je překryt tvrzeným krycím sklem Gorilla Glass 3. Přítomna je rovněž LTE konektivita. Hlavní fotoaparát disponuje rozlišením 13 MPx a světelností f/1.8, selfie kamerka nad displejem má 5 MPx. Milovníky hudby jistě potěší 24-bit audio výstup. Telefon je se svými 7,9 mm v pase příjemně tenký a také hmotnost 110 g je na 5palcové zařízení velmi nízká.

Acer Liquid Jade Z se začne prodávat v průběhu března, a to za cenu 199 € (přibližně 5 500 Kč).

Acer Liquid Leap+

Vedle trojice smartphonů Acer do Barcelony přivezl také vylepšenou verzi svého chytrého náramku Liquid Leap+. Na první pohled je, oproti předešlé generaci, hlavní změnou možnost z náramku vyjmout část, ve které se ukrývá elektronika s displejem. Acer však dodává, že redesignem prošel celý náramek tak, aby lépe seděl na zápěstí.

Acer_Liquid_Leap-_Black_04

Náramek se s telefonem synchronizuje za pomoci Bluetooth 4.0 LE a pro zobrazení informací a ovládání pak uživatel využije 1″, dotykový, OLED displej. Náramek bude moci sloužit k zobrazení notifikací, ovládání hudebního přehrávače, monitorování pohybové nebo naopak spánkové aktivity. Díky certifikaci IPX7 jej budete moci vzít i do vody.

Acer Liquid Leap+ bude možno spárovat jak s Androidem, tak i Windows Phone či iOS, a do prodeje by se měl dostat v průběhu března za cenu 79 € (přibližně 2 200 Kč).

Vybrali byste si mezi novinkami, které Acer představil?

 

Zdroje: AndroidCentral.com, Acer.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)