5 aplikací, které Google překvapivě zabanoval

BanHammer-540×303

Google možná nelikviduje aplikace často, ale když ano, dá si záležet. Není tomu dávno, co jsme vás informovali o vykázání 60 000 aplikací z obchodu Google Play. Většinou se jednalo o aplikace, které nějakým způsobem porušovaly licenční ujednání nebo obsahovaly škodlivý kód a zachytily se v automatických filtrech. Po většině z vymazaných aplikací se nám nejspíš neposteskne… nebo ano? Server PhoneArena vypíchnul pět zajímavých aplikací, které v historii Google Play dostaly ránu banovacím kladivem.

PSX4droid

Ano, oblíbený emulátor konzole PlayStation na Google Play nenajdete. Je samozřejmě možné dostat jej do vašeho mobilu či tabletu jiným způsobem, nic to ale nemění na tom, že se Googlu doslova nehodil do krámu. Je to poměrně zvláštní tah, zvlášť když vezmeme v potaz, že FPSe a ePSXe se dál vesele prodávají. Detailně jsme o emulátorech informovali v našem únorovém článku.

7-25-10-psx4droid600

Rush Poker

Aplikace s tématy hazardu nebo ty které hazardní hry simulují by měly mít označení „Teen“ a vyšší. Opravdové hry o peníze nemají na Google Play místo. Tento důvod najdete na webu jako vysvětlení, proč pokerová aplikace už není mezi „živými“. Ovšem pokud váš telefon či tablet podporuje Flash, můžete si ji stejně zahrát přes webový prohlížeč. Na druhou stranu, bezpečnost hazardních her na mobilních zařízeních je určitě přinejmenším sporná. Pokud vás zajímá, co všechno nesmí obsahovat aplikace na Google Play, podívejte se na (anglický) seznam od Googlu, kde je jasně uvedeno, že gambling o skutečné peníze je v rámci obchodu zcela zakázán: https://support.google.com/googleplay/android-developer/answer/188189?hl=lt

rush_poker_mobile

Siri pro Android

Tedy… má smysl k tomuhle vůbec psát komentář? Možná postačí informace o tom, že se nejednalo o aplikaci v pravém slova smyslu, ale pouze o zástupce směřujícího na Google Voice Actions. Siri je velmi schopný hlasem ovládaný asistent z operačního systému iOS, který vám umožní mimo jiné diktovat zprávy nebo ovládat různé aplikace pomocí vyřčených příkazů. Aplikace nazvaná Siri, která se objevila na Google Play tedy nebyla ničím jiným než prachsprostým podvodem.

siri-droid

Adblock Plus

Smazání této aplikace z Google Play rozpoutalo patřičnou vlnu nevole. Důvod? Android je systém „poháněný“ reklamou, díky které může zůstat open-source a zdarma. Nezobrazování reklam = nižší příjmy vývojářů. A to se Googlu nelíbí! Problematice blokování reklamy a návratu AdBlock jsme se věnovali v našem článku.

Adblock-Plus-for-Android

Is My Son Gay?

Zablokování aplikace nazvané „Je můj syn gay?“ je osobitým způsobem vlastně zvráceně vtipné. Prográmek, který ocenili především ztrápení rodičové se zeptal na dvacet jednoduchých otázek (včetně „Dívá se rád na fotbal?“) a na základě odpovědí vyřknul ortel. Jenže četné žádosti advokátních kanceláří donutily Google aplikaci z nabídky stáhnout. Oni si snad vůbec neuvědomili, že teď budou rodiče úplně bezradní!

165418-os-my-son-gay

Zdroj: PhoneArena

Jan Olejník
O Autorovi - Jan Olejník

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)