TOPlist

Změny u Spotify: Neplatící se dostanou k novým albům později

Spotify tipy a triky

Změny u Spotify se týkají nové licenční smlouvy s Universal Music Group. Součástí dohody je mimo jiné podmínka, že nová alba, která vyjdou pod UMG, budou první dva týdny dostupná pouze pro předplatitele.

Změny u Spotify byly nevyhnutelné

CEO Spotify Daniel EK v prohlášení řekl, že společnost nemohla věčně udržet všechna alba dostupná pro všechny uživatele zároveň. Od dnešního dne si můžou umělci zvolit, jestli vydají album na dva týdny jen pro uživatele Premium účtů. Spotify to prezentuje tak, že platící uživatelé budou mít možnost dříve poslouchat hudbu. Jenže to neznamená, že alba budou vycházet o dva týdny dříve. Datum vydání alb se nemění, jen uživatelé, kteří mají Free účty, si na poslech musí počkat.

Spotify: Music and Podcasts
Spotify: Music and Podcasts

Spotify zároveň bude UMG platit o něco méně, než tomu bylo doposud. Dohoda s Universal Music Group by také měla urychlit jednání s dalšími velkými partnery jako je Warner Music Group a Sony Music Group. Velmi pravděpodobně budou i u těchto distributorů nastavené stejné podmínky vydávání nových alb.

Používáte Spotify? Pokud ano, platíte si předplatné?

Zdroj: theverge.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)