TOPlist

Xiaomi chystá novinky: Chytrý náramek a nový phablet Max

novinky

10. květen si zapišme do kalendáře – čínská společnost Xiaomi představí své novinky. Rodina smartphonů se rozroste o dalšího člena a na své si přijdou i příznivci Wearables – údajně se chystá pokračování oblíbeného náramku Xiaomi Mi Band.

Xiaomi uspořádá tiskovou konferenci již 10. května

Novinky se světu představí na domácí půdě – v Pekingu. Spekulace o zařízeních, především pak o novém phabletu Xiaomi Mi Max, se objevily již několikrát. Společnost Xiaomi ale nyní vydala oficiální pozvánku, kterou opanoval velký nápis Max. Dává to smysl – Xiaomi ve svém portfoliu nemá telefon s displejem větším než 5,7″, logicky se tedy chce podívat i do segmentu telefonů s displejem 6 a více palců.

Vlnu spekulací rozpoutal i samotný CEO společnosti, Lei Jun, který na sociální síti zveřejnil obrázek krokoměru s displejem. Očekává se, že půjde o pokračování oblíbeného krokoměru Xiaomi Mi Band.

Xiaomi novinky konference

Xiaomi Mi Max: 6,4″ monstrum se Snapdragonem 650

Že bude představen nový model Xiaomi Mi Max, sice s jistotou nemůžeme vědět, samotné Xiaomi však slovo Max umístilo i na pozvánku, takže je to velmi pravděpodobné. Specifikace ale musíme brát s velkou rezervou, i když minulost ukázala, že se veřejnost většinou trefí. Svým hardwarem se zařadí do střední třídy, nehrozí tedy žádná konkurence pro model Xiaomi Mi5.

Specifikace novinky Xiaomi Mi Max

  • displej: 6,4″, Full HD rozlišení
  • procesor: Qualcomm Snapdragon 650
  • GPU: Adreno 510
  • paměť: 2 GB RAM, 16GB vnitřní úložiště
  • fotoaparát: 16 MPx zadní, 5 MPx přední
  • OS: Android 6.0.1 s nadstavbou MIUI
xiaomi-max-228754

Xiaomi Mi Band 2: Konečně nová generace fitness náramku?

Vydání první generace krokoměru Xiaomi Mi Band se datuje od července roku 2014. Koncem loňského roku představila čínská společnost Xiaomi Mi Band 1S – náramek se ovšem od původního modelu liší jen v přítomnosti senzoru srdečního tepu. Veřejnost proto netrpělivě čeká na novou generaci, která by měla přinést vytoužený displej.

Zajímavý obrázek se objevil na sociální síti Weibo. Umístil jej samotný CEO společnosti Xiaomi a prezentuje zde dosud neznámý fitness náramek. Ačkoliv tato informace nebyla nikde potvrzena, jedná se nejspíše právě o Xiaomi Mi Band 2. Ze snímku lze vypozorovat ale jen to, že zařízení nabídne displej a krokoměr disponuje opět silikonovým páskem. Na více informací si budeme muset počkat.

novinky xiaomi mi band 2

Těšíte se na novinky od čínské společnosti Xiaomi?

Zdroje: androidheadlines.comgizmochina.com.

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)