Vánoce 2017: Tipy na nejvýhodnější Xiaomi telefony

Xiaomi telefony (1)

Náš vánoční seriál pokračuje, dnes se zaměříme na Xiaomi telefony, které patří v současné době mezi velice oblíbené přístroje. Jaký telefon tohoto výrobce vybrat pod stromeček?

Tipy na Xiaomi telefony, které se opravdu vyplatí

Není třeba připomínat, že Xiaomi telefony bodují hlavně svým poměrem cena/výkon. S nízkou cenou mnohdy nabídnou výbavu i zpracování, na které může konkurence v daném cenovém rozmezí zapomenout. Zaměříme se především na telefony do 10 000 Kč, kde má Xiaomi hned několik velice atraktivních a oblíbených modelů.

Xiaomi Redmi 4A LTE – prý že to pod 3 tisíce nejde…

Společnost Xiaomi pokrývá celý segment telefonů a začíná s modelem Redmi 4A. Ten je určen pro nenáročné uživatele, čemuž odpovídá i cena pod 3 000 Kč. Vůbec to ale neznamená, že by byl telefon nepoužitelný, jako to u podobně levných telefonů bývá. Nabídne totiž 5″ HD displej, 2GB RAM paměť a 16 či 32GB vnitřní úložiště. Snapdragon 425 sice velkou díru do světa neudělá, na vcelku plynulý chod telefonu to ale postačí. A za tu cenu? Skvělý nákup.

Musíme se sice rozloučit s čtečku otisků prstů, což se ale dá pochopit. Ani tělo není z kovu, ale pocitově se mu použitý materiál celkem blíží. Zpracování je výborné. Důležité je si dát pozor a zakoupit globální edici (LTE Global), která podporuje i české LTE. V prodeji jsou i modely bez této podpory, což by byla škoda. Brzy bude telefon nahrazen novějším modelem 5A, který je ale takřka totožný a nepřináší žádnou inovaci.

Xiaomi Redmi 4A

 

[aps_product_sz id=“419444″]

Cena: od 2 390 Kč (Heureka.cz)

Xiaomi Redmi 4X LTE – pokud chcete kompaktní telefon

Řada pokračuje modelem Xiaomi Redmi 4X, který si ponechává kompaktní tělo s 5″ displejem, ale přidává výbavu dražších telefonů. Předně je to kovové tělo, čtečka otisků prstů a o něco lepší fotoaparát. Narostla i velikost RAM až na 4 GB, u verze s českým LTE je to však „jen 3 GB“. Vnitřní úložiště je na tom podobně – verze bez českého LTE dosáhla až na hodnotu 64 GB, globální verze však „jen“ 32 GB. Zůstává ale podpora paměťové karty.

Procesorem se stal oblíbený Snapdragon 435, který není sice primárně určen na hry, ale i tak si s ním nějaké tituly zahrajete a hlavně se postará o slušný chod telefonu. Velkou předností je baterie s kapacitou 4100 mAh, která se postará o luxusní výdrž na jedno nabití. Při ceně okolo 3 500 Kč opět skvělá nabídka, pozor dejte rovněž na výběr LTE verze.

Xiaomi Redmi 4X Global lte black

[aps_product_sz id=“478334″]

Cena: od 3 590 Kč (Heureka.cz)

Xiaomi Redmi Note 4 LTE – král nabídky

Jestli se čínské společnosti letos opravdu něco povedlo, pak je to model Redmi Note 4 ve své LTE verzi. Cena postupně padla až na hranici 4000 Kč, což ostatní výrobci jen těžko překonají. Posuďte sami – 5,5″ Full HD displej, Snapdragon 625, 3/4 GB RAM a 32/64GB vnitřní úložiště. Přičtěme k tomu ještě kovové tělo, čtečku otisků prstů, infraport, podporu paměťové karty i českého LTE. Stejně jako u předchozího modelu je výhodou i baterie s kapacitou 4100 mAh.

S danou cenou byste jen těžko hledali vybavenější přístroj a Redmi Note 4 LTE se nyní řadí mezi vůbec nejoblíbenější Xiaomi telefony. Překážkou tak mohou být snad jen větší rozměry nebo systém MIUI, který nemusí sednout každému. Jinak se ale jedná o výborný kup i pro náročnější uživatele, kteří nechtějí za telefon dávat moc peněz.

xiaomi-redmi-note-4x-nahled

[aps_product_sz id=“427183″]

Cena: od 3 990 Kč (Heureka.cz)

Xiaomi Mi A1 LTE – raketa s čistým Androidem

S takřka totožnou výbavou jako Redmi Note 4 LTE přichází Xiaomi Mi A1. Rozdíl je ale hlavně v tom, že je tento model zařazen do programu Android One a nabídne tak čistý Android. To přináší výbornou optimalizaci i příslib včasných aktualizací na nejnovější Android. Telefon se tak stal atraktivní hlavně pro uživatele, kteří chtějí vybavený přístroj za dobrou cenu a dychtí po čistém Androidu místo různých nadstaveb.

Jak naše recenze ukázala, snad jedinou vážnější slabinou je fotoaparát, který je spíše průměrný. Nutno také připomenout, že pokud vám nevadí MIUI nadstavba, Xiaomi Redmi Note 4 LTE je lepší volbou, protože nabídne stejnou výbavu, ale nižší cenu. Jestliže je ale čistý Android vaší podmínkou, jedná se o skvělý kup.

telefon xiaomi mi a1 beta android oreo

[aps_product_sz id=“451663″]

Cena: od 5 530 Kč (Heureka.cz)

Xiaomi Mi MAX 2 – vybavený obr za dobrou cenu

Přesouváme se k řadě Mi, která v našich očích již není tak výhodná jako Redmi a Redmi Note, ale je zde i jedna výjimka. Xiaomi Mi MAX 2 se chlubí opět výbornou cenou a láká hlavně na obrovský 6,4″ displej. Tím se posouvá do roviny telefonů určených spíše pro fajnšmekry, kteří chtějí tak obrovskou pracovní plochu. Výbava je znovu podobná předchozím dvěma modelům až na baterii, která má kapacitu úctyhodných 5300 mAh.

Největší nevýhodou zůstává absence LTE na frekvencích 800 a 900 MHz, což bohužel pocítí všichni uživatelé mimo velká města. Pokud si ovšem vystačíte s 3G připojením nebo žijete ve velkém městě, jedná se znovu u výhodnou koupi.

Xiaomi Mi MAX 2

[aps_product_sz id=“436288″]

Cena: od 6 490 Kč (Heureka.cz)

Xiaomi Mi MIX 2 – vrchol nabídky

Dnešní výběr s Xiaomi telefony zakončeme tím nejlepším, co v současné době tento čínský výrobce má. Model Xiaomi Mi Mix 2 přichází jako druhá generace bezrámečkového telefonu, který inspiroval spoustu věhlasných výrobců telefonů. Hlavním lákadlem tedy jistě bude design, který na první pohled zaujme a stále se dá říci, že se od většiny telefonů na trhu odlišuje. Výbava je pak skvělá – 5,99″ displej s rozlišením 1080 x 2160 pixelů, Snapdragon 835, 6/8GB RAM paměť a až 128GB vnitřní úložiště.

Navzdory zažitému standardu, že si řada Mi neporadí s českým LTE, je Mi MIX 2 vybaven plnou podporou všech pásem. A při pohledu na výbavu a provedení není ani cena startující na 14 000 Kč nikterak přepálená. V naší recenzi jsme tradičně nechválili fotoaparát, který Xiaomi prostě oproti konkurenci tolik neumí.

design xiaomi mix mix 2

[aps_product_sz id=“450643″]

Cena: od 13 999 Kč (Heureka.cz)

Jaké Xiaomi telefony zaujaly nejvíce vás?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)