Google ukázal tři nové aplikace pro Android Wear 2.0

tri-nove-aplikace-android-wear-2-0_ico

Očekávaný operační systém pro chytré hodinky Android Wear 2.0, by měl spatřit světlo světa v prvním čtvrtletí příštího roku. Přinese také několik samostatných aplikací, které lze provozovat nezávisle na připojeném mobilním telefonu. V minulosti sice Google uvedl, že to není optimální, neboť tento způsob může vést k horší uživatelské zkušenosti, ale lepší hardware přinesl také širší možnosti v tomto směru. Google chce asi alespoň částečně uživatelům zkrátit dlouhé čekání na novou verzi systému, takže ukázal alespoň tři nové aplikace.

Není sice známo, kdy přesně Android Wear 2.0 vyjde, ale už nyní je vidět zásadní směr, kterým se tento operační systém hodlá vydat. Nosnou myšlenkou je schopnost „vyhledávat, instalovat a používat aplikace, aniž by uživatelé museli opustit své zařízení“.

Tři nové aplikace se představují

Představeny byly programy Glide, Foursquare a Lifesum. Prvně jmenovaná aplikace bude používat komunikační aplikační rozhraní, díky kterému například umí streamovat obsah přímo z hodinek. Další bude schopnost iniciovat konverzaci poklepáním na zástupce kontaktu bez nutnosti přístupu přes mobilní telefon. Dle Googlu „Tato zkušenost přinese rychlost a intimitu do světa zpráv, takže komunikace ze zápěstí bude přístupnější a bez námahy.“

Aplikace Glide Aplikace Glide

Geolokační aplikace Foursquare, hojně používaná v řadách turistů a cestovatelů, využije nová oznámení z Androidu 7.0. Díky němu bude mít uživatel na přímo ciferníku hodinek více informací. Navíc si sám může určit, které jaké údaje chce zobrazovat a vše opět bude fungovat nezávisle na telefonu. Nová verze aplikace bude umět také rychleji vyhledávat místa, přičemž uživatel by měl strávit méně času prací s obrazovkou hodinek.

Mezi tři nové aplikace patří Foursquare Mezi tři nové aplikace patří Foursquare

Poslední program Lifesum má přispět k lepší životosprávě, konkrétněji se zaměřuje na držení diety a dosahování cílů v oblasti zdraví. Je primárně určen ke sledování konzumovaného jídla a příjmu vody přímo ze zápěstí. I v tomto případě je nosnou myšlenkou nezávislost na dalším zařízení, takže uživatel bude mít všechny údaje a funkce k dispozici v chytrých hodinkách. „Je to především o zlepšení přístupu a rychlé poskytnutí informací jednoduchým způsobem. Věříme, že zjednodušený způsob sledování jídla a vody bude pro naše uživatele snazší a pomůže jim na jejich cestě stát se zdravějšími a šťastnějšími, „řekl vývojář Joakim Hammer.

Do třetice je tu Lifesum Do třetice je tu Lifesum

Ukázkou tří aplikací pro Android Wear 2.0 se Google se snaží udržovat zájem o tuto platformu jak ze strany vývojářů a výrobců hodinek, tak i potenciálních koncových uživatelů. Nejnovější vývojářský náhled Android Wear 2.0 a veškerou dokumentaci najdete na oficiálním webu pro vývojáře.

Co říkáte na nové aplikace pro Android Wear 2.0? Jde Google cestou, kterou se mu povede k hodinkám s jeho operačním systémem přivést další uživatele?

Zdroje: androidcentral.com, ausdroid.net, android-developers.googleblog.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)