Substitute Phone pomáhá lidem závislým na chytrých telefonech

substitute phone zavislost

Asi každý už někdy zažil situaci, kdy si jen tak projíždí prstem po displeji telefonu sem a tam bez žádného smyslu. Zkrátka jen aby prsty měly něco dělat. Pokud se vám to stává často, mohla by pomoct novinka, a to Substitute Phone. Ten nahrazuje klasický chytrý telefon.

Vynálezce Substitute Phone chce bojovat se závislostí na telefonech

Rakouský designér Klemens Schillinger vytvořil celkem pět různých pomůcek, které mají za úkol bojovat se závislostí. Podle něj se chytrý telefon stává stále návykovějším objektem v našich životech. Uživatelé si s ním hrají stále více, anebo jej neustále kontrolují, jestli už nepřišla nová zpráva či email.

substitute phone

Schillinger navrhl celkem pět různých modelů plastových pomůcek ve tvaru telefonu, namísto displeje v nich najdeme kuličky, které mají za úkol imitovat posouvání a přetahování prstem po displeji. Cílem má být to, aby uživatel přestal používat chytrý telefon, když jej zrovna k ničemu nepotřebuje. Substitute Phone se prozatím neprodává, designér má na svých stránkách pouze napsáno „brzy“.

Snažíte se používat chytré telefony co nejméně, nebo si s nimi také občas „bezvýznamně hrajete“?

Zdroj: theverge.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)