Smartphone Nokia 8 bude představen příští měsíc

Smartphone Nokia 8

Vlajková loď Nokie se brzy představí. Společnost HMD Global vlastnící značku Nokia začala rozesílat pozvánky na konferenci. Oficiálně by se na ní v srpnu měla představit nová vlajková loď smartphone Nokia 8.

Smartphone Nokia 8 bude vlajková loď s Androidem

Nokia 3, 5 a 6 se již představily na španělském veletrhu MWC, ale chyběl mezi nimi telefon, který by mohl konkurovat přístrojům věhlasnějších značek. HMD vyrábějící přístroje Nokia se proto v nejnovější výzvě pokusí zamířit na vyšší příčky. Tentokrát zacílí na smartphone, který se bude moct poměřovat s takovými konkurenty, jakými je například Samsung Galaxy S8.

smartphone nokia 8 2

Uvidíme, co vlajková loď přinese. Podle spekulací to bude prémiový produkt. Spíše bychom ale mohli očekávat smartphone nabízející dobrý poměr mezi cenou a kvalitou, tedy dobrý hardware za rozumnou cenu, jehož přidanou hodnotu ocení zejména pamětníci zašlé slávy této finské značky. Smartphone Nokia 8 však bude těžit z nového partnerství mezi HMD a Carl Zeiss, proto od něj především očekávejme kvalitní fotoaparát. Očekávat se dá také procesor Snapdragon 835.

Smartphone Nokia 8 se představí v Londýně 16. srpna. To dává malý náskok před konkurencí, která představí své high-end novinky na veletrhu spotřební elektroniky IFA.

Myslíte, že bude Nokia 8 schopna konkurovat ostatním značkám?

Zdroj: androidcentral.com

Radek Toman
O Autorovi - Radek Toman

Býval dobrým školitelem jednoho nejmenovaného elektra, ale namísto toho, aby využili jeho znalosti, zabili vášeň k elektru, kterou miloval. Obviněn ze zrady nyní projíždí Světem… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)