Kdysi populární Smart Launcher byl kompletně předělán. Co všechno je nové?

smart launcher 5

V minulosti patřil Smart Launcher k jedním z nejoblíbenějších na Google Play. Jenže postupně začal upadat a konkurence jako třeba Nova Launcher byla zkrátka lepší. V minulém čase to píšeme z toho důvodu, že Smart Launcher prošel obrovskými změnami, které z něj dělají moderní launcher z roku 2018.

Smart Launcher 5 je v podstatě nová aplikace

Změn je tolik, že verze 5 je v podstatě úplně nová aplikace, která s původní verzí sdílí pouze název. Mezi hlavní novinky patří dynamicky se aktualizující dok. V něm se mění aplikace, podle toho, které používáte nejvíce. Všechny aplikace si pak můžete seřadit až podle šesti různých kategorií na samostatné obrazovce, která se nachází nalevo od té domovské. V případě zájmu ale také můžete použít klasické zobrazení aplikací v menu.

novy smart launcher

Po vizuální stránce také prošel launcher změnami. Má dynamické prostřední, které se automaticky mění podle barev vaší tapety. Zároveň se podporují adaptivní ikony pro všechny Android zařízení alespoň s Androidem 4.0. To znamená, že si přímo v launcheru můžete vybrat jaké budou mít ikony tvar, samozřejmě nechybí ani podpora balíčků ikon a notifikačních teček.

Google vyhledávání bylo přejmenováno na chytré vyhledávání a je integrované přímo do doku. Widget pro počasí a hodiny byl také předělán. Inspiroval se navíc i Pixel 2 telefonů, takže bude zobrazovat i nadcházející události z kalendáře. Novinek je samozřejmě více, v budoucnosti se k tomuto launcheru určitě vrátíme v recenzi.

smart launcher

Oficiální vydání je plánováno na březen, můžete si jej ale vyzkoušet již nyní. Stačí se přihlásit do betatestovaní (ZDE).  Pokud vlastníte Smart Launcher 3 Pro, tak se vám automaticky odemknou prémiové funkce i v této novince. Používat jde launcher každopádně i zdarma.

Jak se vám nová verze Smart Launcheru líbí?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)