Samsung Galaxy S8 na co se můžeme těšit? (souhrn spekulací)

Samsung Galaxy S8

Důležitější vlajkový model pro Samsung tu dlouho dobu nebyl. Korejská společnost se po fiasku s Galaxy Note 7 musí vynasnažit. Oficiální představení ještě nějakou chvíli nebude, vyrojilo se ale již mnoho různých spekulací. Pojďme se podívat na ty nejzajímavější spekulace o Samsung Galaxy S8.

 

Co se chystá při představení Samsung Galaxy S8?

Nejprve si trochu povíme o samotném představení. Původně se spekulovalo o tom, že Samsung Galaxy S8 se představí na veletrhu MWC, který se uskuteční na konci února v Barceloně. Podle posledních informací s premiérou přijde Samsung až za měsíc na samostatné akci, opakuje se datum 29. března. Do prodeje by se pak měly telefony dostat za měsíc od představení.

Píšeme v množném čísle, protože se chystají opět dvě verze, které se budou lišit velikostí displeje. Novinkou by mělo být to, že by oba telefony měly mít zahnutý displej, jak můžeme vidět u modelu Galaxy Edge. U samotné velikosti displeje se spekulace dělí, jedni tvrdí, že velikost displeje bude klasická, tedy 5,1“ a 5,5“. Hodně zdrojů ale hovoří, že se velikost posune na 5,7“ a 6,2“, což už by byly opravdu velké placky.

samsung galaxy s8 ochranne sklo

Další velká změna by měla proběhnout u hardwarového Home tlačítka, které by mělo zmizet. Nahradit by jej mělo softwarové na displeji, a to včetně tlačítka pro multitasking a tlačítka zpět. Tuhle teorii před několika dny podpořil i únik ochranných sklíček, které mají být určeny právě pro nové Samsung Galaxy S8 telefony. Velmi jasně jde vidět, že u nich chybí vyřezání pro HW tlačítko. Na druhou stranu najdeme mnoho děr na vrchní straně. To by mohlo značit to, že telefon dostane skener oční duhovky.

 

Displej se 4K rozlišením

Menší verze Galaxy S8 by podle spekulací měla mít QHD rozlišení displeje. Větší pak dokonce již 4K. Na první pohled se může zdát, že se jedná o zbytečnost. Velmi pravděpodobně se ale při představení ukáže i nová verze Gear VR, která bude více konkurovat Daydream VR. A pokud dokáže Samsung již nyní dostat do svého vlajkového modelu displej se 4K rozlišením, bude mít proti konkurenci velký náskok.

삼성 AMOLED가 특별한 이유 – ② 색약자를 위한 디스플레이

삼성 AMOLED가 특별한 이유 - ② 색약자를 위한 디스플레이

O čem se zatím moc neví, je to, jak moc se změní design. O nějakých novinkách se moc nemluví, kromě toho, že by měl být „uhlazený“. Telefony by opět měly splňovat IP68. Kde už je to horší a o čem se asi nejvíce diskutuje, je případné odstranění 3,5mm audio jacku. Nahradit by se měl klasicky přes USB Typu C.

Dalším trendem poslední doby je duální snímač fotoaparátu. Samsung si nedávno zaregistroval technologii pro duální objektivy. Také se hovoří o tom, že by dva objektivy mohly být i díky tomu, že má Samsung skladem velké množství součástek, které se nepoužily pro Galaxy Note 7. Přední strana by měla projít také vylepšením, a to i například s podporou autofokusu.

 

Nový Exynos a Snapdragon

Samsung Galaxy S8 by opět měl být rozdělen i u procesorů, kdy by měly existovat verze s Exynosem 8895. V Americe by pak měla být verze se Snapdragonem 835. Do budoucna by prý měly mít Galaxy S telefony grafickou kartu od AMD nebo Nvidia, podle posledních zpráv se Samsung dal do vyjednávání s oběma firmami. S nástupem VR a 4K rozlišení to dává smysl, pro vlajkové modely budou potřeba výkonné grafické karty.

čipset exynos

Samsung si také nechal zaregistrovat označení „beast mode“, což je pravděpodobně speciální nastavení, které se bude dát zapnout pro náročné VR hry. Paměť RAM se velmi pravděpodobně zastaví na hodnotě 6GB. Vnitřní kapacita telefonu by se měla pohybovat od 64GB do 256GB.

 

Stylus S Pen?

Jedním z volitelných příslušenství má být i velmi známé pero S Pen, které se používá u řady Galaxy Note. Vypadá to, že Samsung se chce více zaměřit i na produktivitu. Kromě stylusu, by se měla objevit i nová funkce, která by měla z telefonu rychle vytvořit „počítač“. Stačil by jen monitor, myš a klávesnice. Podobně jako to můžeme znát dnes u funkce Continuum z Windows 10.

samsung galaxy s8 pc

Očekává se také vylepšení kvality zvuku, spekuluje se dokonce i o stereo reproduktorech. Používat by se měla technologie od společnosti Harman, kterou nedávno Samsung koupil. Zapomenout nemůžeme ani na chytrou asistentku, za kterou stojí část vývojářů, kteří vytvářeli přímo Siri pro Apple. Nakonec jsme si nechali cenu, stále více a více se hovoří o tom, že Samsung Galaxy S8 bude začínat s cenou 849 dolarů, což je v přepočtu bez DPH 21 500 Kč.

Jak to vidíte vy? Co očekáváte od vlajkového modelu od Samsungu?

Zdroje: techradar.com, bgr.com, gsmarena.com, phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)