Samsung vyvíjí displej s rozlišením 11K pro mobilní telefony

samsung 11K displej

Společnost Samsung oznámila, že začala vyvíjet displej pro mobilní telefony s obrovským 11K rozlišení, což dává neuvěřitelnou jemnost 2250 PPI. To je přibližně 4x vyšší jemnost než u dnešních displejů s Quad HD rozlišením. Tento projekt dokonce podpoří jihokorejská vláda částkou 26,5 milionů dolarů, přidají se i další partneři. První prototyp by měl být viděn již v roce 2018, s uvedením do běžných přístrojů se počítá na rok 2019. Ptáte, proč tolik pixelů? Samsung by jej chtěl použít pro vytvoření jakéhosi 3D efektu, možná se tak dočkáme 3D displeje, i když žádné další informace nejsou známy.

Samsung chystá displej s 11K a 3D efektem

Ohebné displeje Samsung opět odloženy Samsung experimentuje rovněž s ohebnými displeji

Nejsme zatím schopni odhadnout, jaký dopad bude mít tak vysoké rozlišení na výkon či spotřebu telefonu, na druhou stranu nás čeká ještě pár let vývoje v oblasti baterií a dalšího hardwaru v telefonu. Tak či tak, lidské oko již tak vysoké rozlišení rozhodně neocení – již dnešní displeje nabízí jemnost, která je pro oko až zbytečným luxusem.

zdroj: phonearena.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (28)