Nejnovější aplikace z Google Play #177: rychlá kalkulačka, která je vždy po ruce

nejnovejsi-aplikace-z-google-play-177-rychla-kalkulacka-vzdy-po-ruce

Ve 177. díle nejnovějších aplikací na vás čeká rychlá kalkulačka či šikovná aplikace na evidenci finančních výdajů. Našli jsme také pěkně zpracovanou aplikaci pro sledování přenesených dat a zajímavý nástroj pro správu úkolů.

IQBoxy – Receipts & Expenses – evidujte své výdaje

Evidence výdajů je jedním ze základních pilířů efektivního domácího rozpočtu. Často ale selhává na nutnosti věnovat této činnosti nějaký čas. Tato aplikace slouží k digitalizaci účtenek, od konkurence se pak odlišuje používáním strojového učení spolu s optickým rozpoznáváním znaků (OCR). Tímto způsobem odpadá jakákoli práce s evidencí výdajů. Účtenku prostě oskenujete třeba hned po jejím obdržení, během několika vteřin pak proběhne její digitalizace. Tím zachováte digitální kopii všech vašich důležitých dokumentů a přehled o vynaložených nákladech.

Aplikace byla vydána teprve koncem předminulého týdne a za tu dobu už stihla zaznamenat přes pět tisíc stažení. Může se také chlubit moc pěknou průměrnou známkou 5,0. Instalační balíček velký 46 MB můžete použít na telefonech a tabletech s Androidem 4.3 a vyšším.

Veryfi Receipts OCR & Expenses
Veryfi Receipts OCR & Expenses

Jak skladovat účtenky a zbavit se zbytečných papírků radil v srpnu loňského roku Honza Dolejš.

GlassWire – Data Usage Privacy – sledování přenesených dat

Přesně měsíc je v Obchodě Play aplikace GlassWire – Data Usage Privacy. Oceníte ji, pokud máte omezený objem přenesených mobilních dat. Tento nástroj totiž podrobně analyzuje datové přenosy a vytváří statistiky, ze kterých vyčtete, kolik který program přenesl dat. Snadno tak zjistíte, které aplikace plýtvají daty, chovají se podezřele, zpomalují rychlost připojení, nebo mohou za to, že se nevejdete do svých datových limitů.

Jako klíčové vlastnosti autoři v Obchodě Play jmenují:

  • Aktuální grafy, ze kterých vyčtete, které aplikace používají mobilní data nosiče nebo zpomalují připojení k Internetu.
  • Dozvíte se, když nová aplikace přistupuje k síti a začne používat data.
  • Podívejte se na údaje za poslední hodiny, dny, týdny, nebo měsíce.
  • Upozorněni před dosažením vašeho datového limitu.
  • GlassWire odhaluje neobvyklou aktivitu v síti vyvolanou neznámými aplikacemi a malwarem.
  • Počítá mobilní data i přenosy přes Wi-Fi.

GlassWire je zcela zdarma, bez reklam nebo nákupů v aplikaci. Po více než deseti tisících instalací má průměrnou známku 4,3. Soubor velký 3 MB můžete instalovat na zařízení s Androidem 4.4 a novějším.

GlassWire Data Usage Monitor
GlassWire Data Usage Monitor

S hlídáním přenesených dat vám může pomoci také aplikace My Data Manager.

Calculator Quick Settings Tile – rychlá kalkulačka k vašim službám

Pracujete na telefonu či tabletu často s kalkulačkou? Pak byste mohli ocenit Calculator Quick Settings Tile, kterou snadno a rychle vyvoláte z nabídky rychlého nastavení. Po instalaci si jednoduše přidáte dlaždici do sekce rychlé nastavení, odkud pak kdykoli snadno a rychle vyvoláte plovoucí kalkulátor, který lze umístit kamkoli na obrazovku. Pokud by se vám nelíbil výchozí vzhled, můžete si ho změnit – součástí aplikace jsou čtyři grafická témata: jedno bílé, dvě šedé a jedno černé. K tomu si ještě přičtěte nastavení průhlednosti, kterým lze docílit kýženého vzhledu.

Kalkulačka zvládá jednoduché matematické operace, jako je sčítání, odčítání, násobení a dělení, zatímco aplikace dříve otevřené aplikace stále běží jako obvykle. Pokud byste chtěli provádět náročnější výpočty, můžete stiskem tlačítka vyvolat plnohodnotnou aplikaci kalkulačky.

Tato jednoduchá aplikace byla navržena takovým způsobem, aby fungovala a vypadala jako součást operačního systému Android. Zaujme tedy čistým uživatelským rozhraním, důrazem na detaily, jednoduchými, ale efektivními animacemi a Material Designem.

Bohužel tato rychlá kalkulačka není zadarmo – v případě zájmu vás přijde asi na 26 korun. Dosud si ji zakoupilo přes padesát uživatelů a její průměrná známka je 4,9.

Calculator - Quick Settings Ti
Calculator - Quick Settings Ti

Pokud hledáte pokročilejší vědeckou kalkulačku, doporučujeme vaší pozornosti RealCalc Scientific Calculator.

WeDo: Habits & Sharable Lists – nástroj pro správu úkolů

Máte problémy se včasným plněním úkolů? Pak by se vám mohla hodit tato aplikace, která ještě nebyla oficiálně vydána. WeDo je v podstatě jednoduchý seznam úkolů. Můžete ho používat sami, nebo vytvořit skupinu a sdílet s ní například nákupní seznamy, společné úkoly, nebo spolupracovat na plánech výletu či dovolené. Aplikace zvládá jednoduché i opakované úkoly, poznámky, přílohy, odškrtávací seznamy a další funkce, které byste od ní čekali.

Autoři jako hlavní vlastnosti jmenují:

  • Pěkné a snadno pochopitelné uživatelské rozhraní.
  • Přidejte, sledujte a dokončete své úkoly.
  • Možnost nastavit připomenutí a termín, abyste zvládli všechny věci, které je potřeba stihnout
  • Vytváření opakovaných úkolů.
  • Rozdělení velkých úkolů na dílčí úlohy.
  • Podpora poznámek a příloh k přidání důležitých detailů úkolu.
  • Pozvěte svou rodinu, přátele a spolupracovníky ke spolupráci na úkolech.
  • Oddělte vaše spolupracovníky, přátele a rodinu prostřednictvím skupin.
  • Veřejné seznamy, díky kterým všechny spolupracující osoby mají přehled o plnění úkolů.

Aplikaci si již nyní stáhlo a nainstalovalo více než pět tisíc uživatelů. Používat ji můžete zdarma na telefonech a tabletech s Androidem 4.1 a novějším.

WeDo: Your second brain.
WeDo: Your second brain.

S evidencí a plněním úkolů vám může pomoci také aplikace Google Keep, které se pravidelně věnujeme.

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v diskuzi!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)