První dojmy z Huawei MediaPad M5: Android tablety neřekly poslední slovo

huawei mediapad m5 prvni dojmy

Huawei na veletrh MWC nepřivezl nové telefony, ty se představí až na konci tohoto měsíce. Místo nich ale ukázal nové tablety z řady Huawei MediaPad M5. My jsme se blíže podívali na Pro verzi, která mimo jiné podporuje i stylus.

Huawei MediaPad M5 nabízí zajímavé specifikace za dobrou cenu

Huawei MediaPad M5 Pro má 10,8″ velký IPS displej s rozlišením 2560 x 1600 pixelů. Sklo má i 2,5D zaoblení. S displejem jsme neměli žádné problémy, maximální jas je dostatečný, stejně jako pozorovací úhly. Barvami se nemůže rovnat se Super AMOLED panelem u Galaxy Tab S3. Novinka od Huaweie je o několik tisíc levnější. Jak na tom je si už nyní můžete přečíst také v recenzi Huawei MediaPad M5.

A i když je mnohem levnější jako tablet od Samsungu, tak nechybí ani podpora pro stylus Huawei M-Pen. U Pro modelu je dodán přímo v balení, půjde ale koupit i samostatně. Stylus dokáže rozeznat celkem 4096 úrovní tlaku, má také tlačítka pro ovládání tabletu. A to třeba pro rychlé vytvoření a úpravu screenshotů či mazaní obrázků. Nabíjet se bude pomocí USB-C konektoru.

Zadní strana je kovová, se zajímavým designem antén, které jsou vyvedeny do tvaru U. Zadní strana má také reproduktory, v případě 10,8palcové verze jsou celkem čtyři. Podobně jako má Samsung na ladění zvuku AKG, tak společnosti Huawei pomáhá s laděním zvuku respektovaná značka Harman Kardon. Hlasitost na tom byla hodně dobře. Potěší to, že při poslechu ze sluchátek se podporuje i HiRes audio. K dispozici bude MediaPad M5 v šedé či zlaté barvě. K tabletu se dá připojit i klávesnice, a to přes Pogo Pins. Na zadní straně se také nachází 13 MPx fotoaparát, který ale slouží jako nouzovka.

Výkonu má Huawei MediaPad M5 dostatek

O výkon se stará čipset Kirin 960, který můžeme najít u vlajkových modelů z minulého roku. Ten doplňuje 4 GB RAM a 64 GB vnitřní paměti. Rozšířit půjde i o microSD karty. Tablety podporují i LTE, avšak podle posledních informací se u nás bude prodávat v LTE pouze menší verze s 8,4″ velkým displejem. Větší model bude dostupný jen s Wi-Fi. Na přední straně nechybí ani čtečka otisků prstů.

Potěší, že rovnou z krabice poběží na Androidu 8 Oreo, a to i s nadstavbou EMUI 8.0. Pro větší model je připraven režim Desktop View, ten v podstatě přemění uživatelské rozhraní na PC, kdy je dostupná spodní lišta s rychlým přístupem k aplikacím a souborům a také s informacemi o baterii, signálu, čase apod. Samotný systém je pak plynulý, Kirin 960 bez problémů vše stíhá a během krátkého testování jsme nenarazili na žádné zpomalení či zásek.

[aps_product_sz id=“486185″]

Závěr k Huawei MediaPad M5

U nás se verze s 10,8palcovým displejem začne prodávat na konci dubna za 11 499 Kč. Což je hodně dobrá cena na to, co všechno nabízí. Podobné specifikace má jedině Galaxy Tab S3, který je ale o rok starší a stále o zhruba 7 tisíc dražší. Přitom oba tablety nabízí v podstatě to stejné, rozdíly jsou například v displeji Super AMOLED vs. IPS, nebo u čipsetu, kdy má Samsung starší Snapdragon 820 a Huawei pak novější Kirin 960. U dalších parametrů jsou tablety totožné, to dělá z Huaweie hodně zajímavý tip na nákup, obzvlášť pokud hledáte TOP Android tablet.

Jak se vám líbí Huawei MediaPad M5?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)