TOPlist

Prokrastinátoři, pozor! Solitaire z Windows vyšel pro Android

prokrastinatori-solitaire-windows_ico

Již koncem srpna jsme informovali, že Microsoft chystá vydání svých legendárních karetních pasiánsových her Solitaire pro Android. Po bezmála čtvrt roce se slib stal skutečností: vyšla aplikace Solitaire Collection. Takže zejména prokrastinátoři mají o zábavu na další dny postaráno :)

Solitaire je jednou z nejstarších aplikací pro zabíjení času a noční můrou mnoha zaměstnavatelů. Letos by oslavil 26 let, poprvé se objevil roku 1990 ve Windows 3.0, jež v té době nebyly operačním systémem, ale spíše grafickou nadstavbou. Kombinace jednoduchého ovládání a snadno pochopitelných pravidel způsobila, že hru často hráli i ti, jež se jinak počítači vyhýbali. Jistě můžeme tvrdit, že se jedná o jednu z nejhranějších her všech dob.

Ve Windows 8 byl Solitaire nahrazen balíčkem Microsoft Solitaire Collection. Nová verze nabídla více herních módů, stejně jako různé odměny za úspěchy a ukládání do cloudu Xbox Live. Obsahuje však reklamní proužky a celoobrazovkové reklamy, kterých se zbavíte jen zakoupením Premium Edition.

Prokrastinátoři, připravte se!

Verze pro Android přichází s pěti karetními hrami, stejně jako Solitaire Collection ve Windows 10: Spider Solitaire, Klondike, Freecell, Tripeaks a Pyramid. Každá varianta má přitom jiná pravidla, nicméně cíl je podobný: postupným přesouváním dostat karty do požadované sekvence. Stejně, jako v desktopové verzi, i zde jsou připraveny odměny za dosažené úspěchy a synchronizace s cloudem. Zajímavé by mohly být každodenní výzvy, které hodlá hra připravovat svým hráčům na potrápení mozkových buněk. Ty budou k dispozici ve čtyřech stupních obtížnosti v každém typu hry.

Co jste měli udělat dnes, odložte na zítra!

Aplikace je nabízena zdarma, obsahuje však reklamy. Pokud se jich budete chtít zbavit, připravte si dva dolary měsíčně (asi 51 Kč) nebo 9,99 dolarů za rok (cca 256 Kč). Až do konce roku ale vývojáři připravili akci, ve které nabízejí jeden měsíc prémiového členství zdarma. Instalační balíček si zatím stáhlo jen něco přes sto uživatelů a jeho průměrná známka v Obchodě Play je 4,4. Instalovat ho můžete na zařízení s Androidem 4.4 a vyšším. Microsoft Solitaire Collection je k dispozici také pro iOS.

Microsoft Solitaire Collection
Microsoft Solitaire Collection

Co na uvolnění hry Microsoft Solitaire Collection říkají prokrastinátoři z řad našich čtenářů? Zahrajete si jen jednu hru a pak se už opravdu půjdete věnovat učení/práci? :)

Zdroje: digitaltrends.com, androidpolice.com, androidauthority.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)