Photos Companion je nová aplikace Microsoftu, která pomůže s přenosem fotek do PC

photos companion microsoft

Microsoft vydal novou aplikaci s názvem Photos Companion. Slouží k rychlému odeslání fotografií z telefonu do počítače. Opět se jedná o aplikaci, která vznikla z projektu Microsoft Garage, kdy na ni vývojáři pracovali několik měsíců.

Photos Companion se propojí s Galerií ve Windows 10

Pokud používáte Google Fotky či jinou cloudovou službu pro odesílání fotek, tak pravděpodobně tato aplikace není pro vás. Pokud ale cloudovým službám neholdujete, tak se vám může hodit. Aplikace funguje tak, že se dočasně propojí pomocí QR kódu s vestavěnou fotogalerií, která je v každé verzi Windows 10.

Fotografie se odesílají přes Wi-Fi síť. Takže počítač i mobilní telefon musí být ve stejné síti. Pokud by vám náhodou propojení nefungovalo, tak pravděpodobně máte ve Windows 10 starší verzi fotogalerie. Případně budete muset zapnout v nastavení fotogalerie dodatečně experimentální funkce.

Aplikaci můžete stahovat zdarma na Google Play. Momentálně si ji stáhlo několik stovek lidí a průměrné hodnocení je 4,4 z 5. Vyžaduje pro spuštění alespoň Android 4.1.

Photos Companion, a Microsoft Garage project
Photos Companion, a Microsoft Garage project

Spoléháte se u přenosu fotek na služby v cloudu?

Zdroj: theverge.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)