Outlook pro Android přináší funkci „zmínka“, kterou Gmail nemá

outlook-pro-android-gmail-ico

Aplikace Outlook pro Android se v závěru minulého týdne dočkala aktualizace na verzi 2.1. Největší novinkou má být podle Microsoftu funkce „zmínka“ („mention“), která do značné míry připomíná zmínky na sociální síti Twitter či označování přátel na Facebooku. Podívejme se, co může v tomto směru nabídnout poštovní aplikace.

Zmínku přidáte jednoduše tak, že do těla zprávy napíšete zavináč (@). Aplikace následně nabídne seznam nejčastějších kontaktů a přístup k adresáři. Po vybrání kontaktu, který chcete ve zprávě zmínit, je tento přidán do seznamu příjemců (konkrétně do pole „komu:“). Jméno zmíněného kontaktu bude v těle zprávy zvýrazněno modrou barvou a v příjemcově poště bude taková zpráva označena příznakem „@“.

Jaké novinky přináší Outlook pro Android 2.1?

Podívejme se nyní na oficiální seznam provedených změn („changelog“) v poslední verzi 2.1:

  • Podpora zmínek. Stačí ve zprávě použít znak @ a vybrat kontakt/y. Tím můžete nejen přidat příjemce zprávy, ale také ho upozornit, že v obsahu je něco, co se ho týká. Praktické využití je v situaci, kdy by měl jeden z kontaktů zprávu vidět, číst, nebo splnit nějaký v ní obsažený úkol.
  • Snadné přidávání lidí k plánovaným událostem při rozesílání pozvánky. Tato funkce je však dostupná jen pro uživatele služby Office 365.

Outlook pro Android si zatím stáhlo více než padesát milionů uživatelů, což je ve srovnání s nativní aplikací Gmail jen zlomek. Průměrná známka 3,8 naznačuje, že tento poštovní klient nenaplňuje představy všech, kteří ho vyzkoušeli. 27 MB velký instalační balíček můžete použít na zařízeních s Androidem 4.0.3 a vyšším. Aplikace podporuje poštu na Exchange serverech, Gmailu, v rámci Office 365, Yahoo! Mail, iCloud nebo přes protokol IMAP.

Jako hlavní výhody z hlediska práce s poštou jsou jmenovány:

  • Prioritní doručená pošta, která nejdřív zobrazí nejdůležitější zprávy. Čím víc ji budete používat, tím bude inteligentnější.
  • Gesta potažení pro rychlé plánování, odstraňování a archivování zpráv.
  • Inteligentní filtry, které pomáhají uspořádat složku s doručenou poštou.
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Co říkáte na možnost používání zmínek v aplikaci Outlook pro Android? Líbila by se vám taková funkce v Gmailu? K čemu byste ji nejčastěji/nejraději využili?

Zdroje: mspoweruser.com, phonearena.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)