Okamžité hraní Android her bez instalace? Od dnešního dne realita

okamzite hrani android hry

Google dnes představil rozšíření Instant Apps i na hry. Co to ve zkratce znamená? Okamžité hraní Android her, a to bez potřeby je instalovat. Využívá se přitom „Instant Apps“, což je funkce, která byla pro aplikace spuštěna minulý rok. Nově v Google Play najdete několik her, u kterých se objevilo tlačítko „Vyzkoušet“.

Okamžité hraní Android her bez instalace už si můžete vyzkoušet

Momentálně je podporováno jen několik her, ale plánuje se rozšíření. Mezi podporovanými hrami se nachází i několik populárních titulů, jako třeba Clash Royale, Words With Friends 2, Bubble Witch 3 Saga, Final Fantasy XV: A New Empire či Might Battles. Když si v Google Play najdete některou z těchto her, tak si je můžete vyzkoušet, aniž byste je do telefonu instalovali.

Trvá to jen několik vteřin, poté již hry bez problémů fungují. Alespoň na Wi-Fi a redakčním Pixel 2 telefonu, na kterém jsme tuto novinku zkoušeli. Nejedná se samozřejmě o kompletní hry, načte se jen malá část, během které vás několikrát požádá o to, abyste si nainstalovali plnou verzi.

Google Play Instant: play games without the wait

Google Play Instant: play games without the wait

Každopádně i když pro mnoho uživatelů není instalace her či aplikací velkou překážkou, tak se tohle rychlé vyzkoušení určitě hodí. Představit si to dokážeme například u placených her, kde se pomocí této technologie zpřístupní malá část hry a každý si ji tak bude moct vyzkoušet. V podstatě by šlo o takové demo, které byly v minulosti hodně oblíbené. Rozšíření pro další vývojáře se očekává během následujících měsíců.

Hry Google Play obdržely nový design

Není to ale vše o okamžitém hraní. Google dnes také představil nový design své aplikace Hry Google Play. Na spodní straně se nově nachází položka „Arkády“. V ní naleznete nové tipy na hry, trailery a také speciální sekci, ve které si můžete prohlédnout všechny hry s podporou okamžitého hraní.

Google Play Games
Google Play Games

Jak se vám líbí tyto novinky u her v Google Play?

Zdroje: engadget.com, androidauthority.com, blog.google

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)