Používáte Nova Launcher? S tímto doplňkem jej povýšíte na další úroveň

Nova Launcher tip

Používáte tento známý launcher a říkáte si, jak vám šetří spoustu času a usnadňuje používání telefonu? Dnes pro vás mám Nova Launcher tip, který tento fakt ještě znásobí. Představíme si doplněk Sesame Shortcuts.

Obsah článku

  1. Úvod
  2. Jak se zkratky používají v praxi?
  3. Jak vytvářet zkratky aplikací?
  4. Závěr

Sesame Shortcuts: Přidejte do Nova Launcheru další užitečné zkratky

Aplikace Nova Launcher je skvělým řešením pro všechny, kteří si chtějí domovskou obrazovku co nejvíce přizpůsobit svým potřebám. Díky rozsáhlému nastavení i sadě zkratek a gest je používání telefonu s tímto nástrojem efektivnější než kdy dříve. Dnes pro vás máme Nova Launcher tip, který vám v tomto směru ještě více pomůže – přidá totiž další užitečné zkratky. Ty mohou mít třeba následující podobu:

  • Rychlé otevření určitého kontaktu na WhatsAppu
  • Otevření specifické webové stránky
  • Rychlé naskenování souboru do vybrané složky na Google Disku
  • Spuštění časovače
  • Otevření určité knihy na Google Books
  • Sdílení polohy v mapách nebo rychlá navigace

 

Nova Launcher tip-zkratka

Jak se zkratky používají v praxi?

Začněme tím, že si ukážeme, jak tento Nova Launcher tip funguje v praxi. Tedy kde se zkratky zobrazí a jak je můžeme použít. Nový Android s sebou přinesl zkratky aplikací ukryté pod delším stiskem určitých ikon na ploše. Některé aplikace mají již dnes vlastní zkratky, aplikace Sesame Shortcuts však přidává další do stejných míst. Pokud si tedy například vytvoříme zkratku pro rychlé napsání určitému kontaktu, stačí podržet prst na ikoně WhatsApp a zvolit tuto možnost. Vejde se sem však jen 5 zkratek.

Druhý způsob je univerzálnější – veškeré zkratky lze najít přímo v Hledání Nova Launcheru. Podle slov tvůrců se dokonce Nova Launcher učí, které zkratky používáte nejčastěji a po určité době se hledání zrychlí (pozice ve vyhledávání). Hledání v Nova Launcheru lze nastavit v sekci Gesta a vstupy – Tlačítko Domů – Vyhledávání aplikací.

Jak vytvářet zkratky aplikací?

Pojďme si nyní ukázat, kde a jak můžeme nyní vytvářet vlastní zkratky. Ty lze následně používat ve zmiňovaném hledání nebo po podržení prstu na ikonce aplikace. Stačí spustit aplikaci Sesame Shortcuts a přepnout se do záložky ZKRATKY. Zde je zobrazen seznam aplikací, ke kterým lze vytvářet zkratky. Kliknutím se dostaneme do soupisu jednotlivých zkratek a možnosti přidávat další. Tato nastavení se vždy liší podle aplikace, ke které zkratky vytváříme. V případě WhatsAppu to může být výběr kontaktu či skupiny, u Map vyhledávání místa, u Chromu určitá URL adresa apod. Zkratky lze vytvářet i deaktivovat kdykoliv v průběhu času.

Závěr – za používání budete muset zaplatit

Aplikace Sesame Shortcuts je sice na Google Play k dispozici zdarma, přesto však není její plnohodnotné používání bez poplatku. Stáhnutím totiž spustíme 7denní zkušební dobu, po které můžeme aplikaci používat dle libosti. Pak ale bude nutné zakoupit plnou verzi za 85 Kč. Jsme přesvědčeni, že týden je dost dlouhá doba na to, aby člověk zjistil, zda to za ten přínos stojí. Pokud jste náročnými uživateli a některou ze zkratek budete používat opakovaně každý den, pak určitě.

Sesame Search & Shortcuts
Sesame Search & Shortcuts

Líbí se vám náš Nova Launcher tip? Znáte nějaký podobný?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)