Nejvýkonnější telefon roku 2016? AnTuTu zveřejnilo výsledky

antutu-logo copy

Tvrdit, že nejlepší telefon je ten nejvýkonnější, je pošetilé. Díky vzestupu lepších a graficky náročnějších her, například pro virtuální realitu, se ale pomalu důležitost výkonu zvyšuje. Jeden z nejvíce používaných benchmarků AnTuTu zveřejnil výsledky za minulý rok. Uhodnete nejvýkonnější telefon roku 2016?

Nejvýkonnější telefon roku 2016 nemá Android

Podle vyjádření AnTuTu jsou výsledky z minulého roku mnohem přesnější, než tomu bývalo. Bylo odstraněno několik výsledků, které byly nereálně vysoko a také ty, které byly nekompletní, díky například nečekanému vypnutí telefonu. Nejen kvůli tomu se můžou finální výsledky lišit těm, které byly vydány dříve v minulém roce.

Nejvýkonnější telefon roku 2016

U všech telefonů se jedná o průměr všech hodnocení naměřených od 1. ledna do 31. prosince 2016. Každé zařízení v žebříčku musí mít alespoň dva tisíce vzorků, aby bylo zařazeno do žebříčku.

Podle AnTutu byl nejvýkonnější telefon roku 2016 Apple iPhone 7 Plus s hodnocením 181 316. Následuje ho ihned menší verze Apple iPhone 7 s hodnocením 172 001. Dále v žebříčku najdeme už telefony s Androidem, které ve velké většině byly vydány v druhé polovině roku. Tyto Android telefony jsou většinou poháněny procesory Snapdragon 820 a 821. Třetí místo a zároveň první místo mezi Android telefony získal OnePlus 3T. Další telefony včetně jejich hodnocení můžete nalézt na obrázku výše.

Překvapilo vás umístění nějakého telefonu?

Zdroj: antutu.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)