Aplikace MiXplorer: Expert na vaše soubory v telefonu

mixplorer-uvod-1

Mobilní telefony dnes slouží i jako úložiště velkého množství dat díky desítkám gigabajtů interní paměti nebo podpoře paměťových karet. Pokud často se soubory v telefonu pracujete, bude se vám hodit pokročilý správce souborů. Co vyzkoušet MiXplorer, který je k dispozici zdarma, bez reklam a nabízí toho opravdu hodně?

MiXplorer – zvládne, na co jen pomyslíte

Aplikace MiXplorer sice není pro mnohé neznámou, přesto na ni většina uživatelů nenarazí – v Google Play ji totiž nenajdete. To ale její kvality vůbec nesráží, MiXplorer nabídne uživatelům funkce podobně jako jeho hlavní konkurence v podobě ES Správce dat či povedeného manažeru X-Plore. Na uživatele čeká například:

  • velká možnost přizpůsobení prostředí,
  • práce se záložkami a duální rozdělení,
  • pokročilá funkce hledání,
  • podpora USB OTG (FAT32 (R/W), exFat(R/W), NTFS (R)),
  • podpora komprimace souborů,
  • podpora cloudových služeb,
  • přístup s ROOT,
  • a mnoho dalšího.
mixplorer-banner1

Jednoduché pracovní prostředí se záložkami

Po prvním spuštění by možná většina uživatelů nabyla dojmu, že se jedná o jednoduchou a funkcí skromnou aplikaci. Pod kapotou se toho však ukrývá hodně a jednoduchost je jednou z výhod aplikace MiXplorer. V režimu na výšku lze jednotlivé složky a úložiště přidávat do tabů podobě jako v prohlížeči. V nastavení lze ale aktivovat i duální režim, který obrazovku rozdělí na dvě poloviny při otočení telefonu na šířku. Díky tomu lze pouhým tahem prstu přesouvat soubory do jiného umístění.

Nechybí ani možnost změnit zobrazení a velikost ikon souborů nebo jejich řazení. Práce se soubory nabízí rovněž vše, co by uživatelé mohli potřebovat. Kromě tradičních operací zde najdete i možnost šifrování, komprimace nebo přidání jako Widgetu na plochu. Překvapí i možnost hromadného přejmenování souborů.

mixplorer-prostredi-4

Pokročilé vyhledávání a další

Pokud patříte mezi uživatele, kteří často soubory v mobilu vyhledávají, MiXplorer vám vyjde vstříc. Nabídne pokročilé vyhledávání, kde člověk může hledat nejen podle názvu, ale i informací uvnitř, podle velikosti, data změn apod. Stejně tak lze filtrovat ve složkách soubory podle jejich typu – obrázky, hudbu, dokumenty apod. MiXplorer si poradí i se spuštěním FTP serveru, přidáním spousty cloudových úložišť, změnou témat a skinů, nastavením tlačítek či zamykáním jednotlivých složek gestem a další.

Rychlý, všestranný, vybavený

MiXplorer je aplikací, která stojí oproti své konkurenci mírně v pozadí, což je vzhledem k jeho kvalitám velká škoda. Svým uživatelům totiž nabídne velice jednoduché, rychlé a přizpůsobitelné prostředí, které ocení nejen začínající uživatelé, ale i ostřílení znalci Androidu. Disponuje zároveň celou řadou šikovných funkcí, které uspokojí i velmi náročné uživatele. To vše zabalené do aplikace, která je k dispozici zcela zdarma a bez reklam. Jen k jejímu stažení musíte využít instalační apk soubor z oficiálního vlákna na XDA.

Dáte šanci aplikaci MiXplorer, nebo zůstanete u svého stávajícího správce souborů?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)