TOPlist

Lenovo Yoga A12 je levný notebook s netradiční klávesnicí a Androidem

Lenovo Yoga A12

Už z prvního obrázku jde jasně vidět, že Lenovo Yoga A12 si mnohé bere z netradičního notebooku/tabletu Lenovo Yoga Book. Model A12 nicméně přichází s menší cenou a hlavně s operačním systémem Android. Předchozí model Lenovo Yoga Book nabízí jak Android, tak i Windows.

Lenovo Yoga A12 bude mít také dotykovou klávesnici

Stejně jako řada Yoga Book, i tento model dostal speciální Halo klávesnici, která je plochá a nabízí velkou dotykovou plochu. Jedná se o takový velký touchpad. Kromě jiného zážitku ze psaní, toho ale nabízí více, například haptickou odezvu nebo zabudovanou predikci. Vzhledem k ceně není u Lenovo Yoga A12 přibalen speciální stylus Real Pen.

Co se týče specifikací, tak tento notebook nabízí 12,2 velký displej s HD rozlišením, dva výkonné reproduktory Dolby Atmos. O výkon se postará procesor Intel Atom x5, 2GB RAM a 32 GB vnitřní paměti. Baterie by měla na jedno nabití vydržet až 13 hodin. Jak už jsme psali výše, notebook poběží netradičně na Androidu 6.0.1, měla by ale dorazit i aktualizace na verzi Android 7 Nougat.

V zahraničí bude dostupný již za dva dny, a to za cenu 299 dolarů. To je v přepočtu bez DPH 7 500 Kč. Otázka je, jestli se objeví i na českém trhu, nicméně jeho dražší bratr Lenovo Yoga Book se dá oficiálně koupit, takže je tu velká šance, že ano.

Co říkáte na tento notebook/tablet od Lenova? Myslíte, že Android je lepší volbou, než Chrome OS?

Zdroj: androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)