Lenovo ukázalo prototypy svých produktů: Tohle chystají do budoucna

prototypy lenovo

lenovo dnes na veletrhu tech world 2017 ukázalo své prototypy, na kterých pracuje. většina se točí kolem umělé inteligence a využití v mobilních telefonech.

prototypy lenova ukazují, že budoucnost patří ai

umělá inteligence je odvětví, kam se nejen mobilní svět ubírá, už dnes máme v telefonech několik chytrých asistentů. ty jsou ale jen počátkem toho, co přijde v následujících letech. díky lenovu můžeme nyní nahlédnout pod pokličku toho, co se připravuje.

nejprve tu je cava, což je pokročilý virtuální asistent, který se dokáže přizpůsobovat podle výrazů ve tváři. dále se snaží lépe analyzovat zprávy a informace, dokáže například pochopit zprávu a nabídnout ideální místo a čas pro schůzku. zároveň dokáže upozornit, kdy se schůze ideální odejít, a to díky monitorováni dopravy a počasí.

prototypy lenovo (2)

dále je to je daystar, což je náhlavní headset s displejem a volně tvarovatelnými čočkami a zorným polem 40 stupňů. využívat bude platformu lenovoar. a to třeba na rozpoznáváni předmětů, vzdálenou asistenci, interakci mezi více uživateli anebo 3d obsahem. mělo by se jednat o další úroveň rozšířené reality, kterou dnes známe například z pokémon go nebo google tango.

mezi nejzajímavější chystané projekty ale určitě patří smartvest, což je inteligentní oblečení, na kterém je celkem 10 senzorů, které pomůžou sledovat aktivitu srdce. vesta v reálném čase může zaznamenávat ekg a dokáže identifikovat problémy s tachykardií nebo třeba fibrilací. využívat by se měla i u sportovců, a to ke sledování srdečních rytmů.

prototypy lenovo (1)

v neposlední řadě se ukázal reproduktor smartcast+, který jednak dokáže rozeznat automaticky objekty a hluk. také má v sobě zabudovaný speciální projektor, který dokáže promítat na zeď nebo plátno obsah v rozšířené realitě. jak jsme psali na začátku, jedná se prozatím o lenovo prototypy, které se nikdy nemusejí začít masově vyrábět.

který prototyp vám přišel nejzajímavější?

zdroj: tz

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)