Nejpodivnější Android zařízení? Favoritem je nová koloběžka s displejem

android kolobezka archos

Archos je francouzská společnost, která je známá hlavně pro své levné Android telefony a tablety. To se ale může změnit a společnost možná proslaví Android koloběžka, která nyní byla odhalena.

Android koloběžka Archos Citee Connect vyjde v létě

Elektronické koloběžky nejsou ničím novým, ale o koloběžce, která běží na systému Android jsme ještě neslyšeli. Tato novinka by měla vyjít v létě, a to za cenu 499 eur, v přepočtu tak cca 13 tisíc Kč.

Za tuto částku dostanete koloběžku s 8,5 palcovými koly, 250W motorem, Archos tvrdí, že tato koloběžka pojede až 25 kilometrů v hodině. Při brzdění by zároveň měla generovat malé množství energie. Baterie má kapacitu 6 000 mAh. Koloběžka je vyrobena z hliníku, váží 13 kilogramů a udrží maximálně osobu se sto kilogramy.

A pokud jde o tu Android část, tak mezi řídítky je 5″ velká IPS dotyková obrazovka, systémem je Android 8 Oreo, což je trochu úsměvné, že koloběžka poběží na novějším systému než většina Android zařízení. Z obrázků si můžete všimnout, že má ovládací prvky Androidu Auto. O výkon se má starat blíže nespecifikovaný čtyř-jádrový procesor, který doplní 1 GB RAM a 8 GB vnitřní paměti. Na displeji se bude zobrazovat například rychlost, ujetá vzdálenost, baterie. K dispozici je i 3G modul nebo Wi-Fi, takže si budete moct spustit například Mapy Google či jinou navigační aplikaci, pokud to tedy dovolí 1 GB RAM. Mapy Google nedávno vyšly v nenáročně GO verzi, takže by to neměl být problém.

Které nejpodivnější Android zařízení jste doposud viděli?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)