TOPlist

Klávesnice SwiftKey definitivně opravena, vrací se predikce čísel a e-mailů

aktualizace pro Swiftkey

Kauza klávesnice SwiftKey se táhla poměrně dlouho. Začala tím, že se na konci července některým uživatelům stáhly úplně cizí slovníky, což zpravidla poznali podle našeptávání jim neznámých e-mailových adres či cizojazyčných slov.

Krátce na to přestala bez jakéhokoli vysvětlení fungovat synchronizace slovníků a nastavení. Teprve po několika dnech autoři aplikace oficiálně oznámili, že až do vyřešení cloudovou synchronizaci vypnuli.

8. srpna pak následovalo vydání nové verze, podle všeho také nalezení a opravení chyby, v průběhu dalších 24 hodin pak byla synchronizace opět spuštěna. Klávesnice však nenapovídala uložená telefonní čísla a e-mailové adresy.

Až včera se klávesnice SwiftKey úplně vrátila zpátky do normálu. Minulý týden se v beta verzi objevilo napovídání telefonních čísel a e-mailových adres. Protože tato beta byla následně vydána jako stabilní verze, mají nyní všichni uživatelé tuto funkci k dispozici. Z vyjádření vývojářů však plyne, že dosud uložené údaje tohoto typu preventivně smazali – aplikace se totiž bude muset naučit tyto položky znovu a teprve pak je bude schopna navrhovat.

Proti tomu ale redaktor serveru Android Police Jacob Long tvrdí, že při krátkém otestování mu byly navrhovány jemu známé e-mailové adresy, aniž by je musel předem zadávat. Je ale možné (a pravděpodobné), že se SwiftKey učí tyto údaje z adresáře kontaktů.

Co přináší klávesnice SwiftKey 6.4.1.49?

Nová verze klávesnice SwiftKey nese číslo 6.4.1.49 a podle oficiálního seznamu provedených změn od ní můžete čekat:

  • Oprava synchronizační služby.
  • Predikce čísel, e-mailů a dalších výrazů obsahujících zavináč jsou znovu zapnuty. Všechna dříve naučená čísla a e-maily byla vymazána, takže je nutné je znovu naučit.

Aplikace SwiftKey Keyboard je v Obchodě Play zdarma a dosud si ji stáhlo více než padesát milionů uživatelů. Její průměrná známka je i po poslední aféře velice pěkná: 4,5 z 5,0 možných. Z žádného zdroje však oficiální cestou nezjistíme, o kolik uživatelů SwiftKey kvůli této kauze přišla.

Microsoft SwiftKey AI Keyboard
Microsoft SwiftKey AI Keyboard

Zdroj: androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)