Aplikace MultiFace vám umožní používat více Facebook účtů zároveň

Jak-na-mobilu-používat-více

Potřebujete z nějakého důvodu na jednom zařízení používat více účtů Facebooku? Existuje několik možností, jak se s tímto požadavkem vypořádat. V tomto článku vám některé z nich představíme a také vám ukážeme novou aplikaci, která se právě na toto specializuje.

Obsah článku

Jak používat více účtů Facebooku?

Pokud potřebujete používat dva účty, je patrně nejjednodušší možností si vedle „plnotučné“ aplikace Facebook nainstalovat ještě „odlehčenou“ verzi Facebook Lite. Tu pak jednoduše přihlásíte pod druhým účtem a budete používat pro každý profil jeden program.

Na některých telefonech najdete také možnost klonování aplikací či vytváření nezávislých profilů. Například telefony OnePlus podporují Paralelní aplikace pro Facebook, Instagram, Messenger, Telegram, Twitter, WhatsApp a další komunikační a sociální programy. Jedná se v podstatě o vytvoření klonu aplikace v samostatném prostoru, přičemž tento klon je možné přihlásit a používat pod jiným uživatelským účtem. Prakticky identicky fungují i Duální aplikace na telefonech Xiaomi s nadstavbou MIUI. Kromě toho nabízí tento čínský výrobce také funkci Druhý prostor, kdy dojde k vytvoření izolovaného uživatelského profilu, pod kterým lze nainstalované aplikace používat s jinými účty.

Obě zmíněná řešení ale mají jedno společné: umožňují paralelní používání jen dvou účtů. Co ale dělat v situaci, kdy potřebujete více účtů Facebooku? Pak je možností nainstalovat si nějakou alternativní aplikaci pro tuto sociální síť (například Friendcaster), nebo zkusit novou aplikaci Clone app&multiple accounts for Facebook-MultiFace, které se budeme věnovat v dalších kapitolách.

Co slibuje aplikace MultiFace?

Aplikace od ES Global, autorů známého (a bohužel nechvalně proslulého) správce souborů ES File Explorer, slibuje možnost paralelního používání více účtů Facebooku na jednom zařízení. Hlavní výhoda spočívá v možnosti přihlásit se ke všem účtům, ať už soukromým či pracovním. Praktické využití vidíme například na tabletech, kdy jedno zařízení sdílí několik členů rodiny. Co je zásadní: zprávy a notifikace z jednotlivých účtů se nebudou vzájemně ovlivňovat a mezi účty lze snadno a rychle přepínat jedním klepnutím.

Jak MultiFace funguje v praxi?

Ještě před instalací je nutno podotknout, že aplikace vyžaduje opravdu hodně oprávnění. Proto doporučujeme jejich prostudování a následné zvážení, zda jste ochotni tyto požadavky akceptovat.

Po spuštění se ocitnete v prostředí podobném seznamu aplikací. Pokud nemáte nainstalovanou oficiální aplikaci Facebook, vyzve vás program k její instalaci. Ve výchozím stavu jsou zde dvě ikony Facebook 0, Facebook 1 a tlačítko Přidat Facebook. Po klepnutí na ikonu se otevře oficiální aplikace a požádá o přihlašovací údaje. Mezi účty pak přepínáte jednoduše: spustíte MultiFace, klepnete na příslušnou ikonu a otevře se aplikace Facebook pod daným účtem.

Pokud na ikonách podržíte prst, zobrazí se kontextová nabídka, kde najdete například možnost vytvoření zástupce daného účtu na domovské obrazovce. K dispozici je také přejmenování zástupce či změna rámečku kolem ikony. Daný účet můžete dočasně pozastavit volbou Stop, nebo úplně Odebrat ze stínové aplikace. Je to jednoduché, rychlé, snadno pochopitelné a funkční řešení.

Resumé

Aplikaci jsme otestovali na dvou telefonech: OnePlus 5 s Androidem 8.1 a Xiaomi Mi 5s Plus s MIUI 9.2. Zatímco na Xiaomi fungovala přesně tak, jak popisujeme výše, na telefonu OnePlus se „tvářila“, že máme k dispozici dva účty, ale při pokusu o přepnutí nedošlo ani k zobrazení přihlašovací obrazovky. Je tedy možné, že za nějakých podmínek program prostě nefunguje. Nicméně tam, kde funguje, pracuje skutečně tak, jak bychom čekali – k přepnutí účtu stačí jedno klepnutí na ikonku.

Clone app&multiple accounts for Facebook-MultiFace je v Obchodě Play přesně týden a za tu dobu si ji nainstalovalo více než tisíc uživatelů. Průměrná známka 4,6 ukazuje jasně převažující spokojenost. Instalační balíček velký jen 4 MB můžete použít na telefonech a tabletech s Androidem 4.4 a vyšším.

Clone app&multiple accounts for Facebook-MultiFace
Clone app&multiple accounts for Facebook-MultiFace
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)