Huawei P9 Lite 2017 obdrží také Android Oreo. Brzy to ale nebude

huawei p9 lite 2017 oreo

Huawei také nepatří mezi výrobce, který vydává aktualizace na nové verze Androidu rychle. A to obzvlášť na své levnější telefony. U těch navíc není vždy jasné, jestli se aktualizace vůbec objeví. Nyní máme dobrou zprávu pro majitele Huawei P9 Lite 2017. Android 8 Oreo byl potvrzen. Zároveň jsme se dočkali i přibližného období, kdy aktualizace přijde.

Android Oreo na Huawei P9 Lite 2017 přijde až v Q3 2018

Už dříve bylo potvrzeno, že Honor 8 Lite obdrží někdy v tomto roce aktualizaci. A proč píšeme o Honoru 8 Lite? Protože jde téměř o identické telefony. Stejně tak jej můžeme znát pod názvem Huawei Nova Lite nebo Huawei GR3 2017.

Na všechny tyto modely by se také aktualizace měla chystat. Člen XDA fóra měl konverzaci se zástupci společnosti Huawei a ti mu potvrdili, že Android Oreo se na tento telefon objeví. Na druhou stranu si ještě nějaký ten měsíc budou majitelé muset počkat, a to například kvůli tomu než proběhne řádny test aktualizace. Očekává se někdy v červenci až srpnu 2018, tím už bude spadat do třetího kvartálu.

Pokud máte i jiný levnější Huawei či Honor telefon, který by měl obdržet aktualizaci na Android 8 Oreo, tak pravděpodobně také bude vycházet v tomto kvartálu. Tyto dvě čínské společnosti poměrně komplikují informace o tom, které telefony aktualizaci obdrží, obecně by se ale dalo říct, že pokud vám rovnou z krabice přišel telefon s Androidem 7 Nougat, tak obdržíte i Android Oreo.

[aps_product_sz id=“478706″]

Myslíte si, že Huawei dodrží datum a vydá aktualizaci ve třetím kvartálu?

Zdroj: theandroidsoul.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)