Aplikace Google Maps Go: Minimální velikost a náročnost v hlavní roli

google maps go aplikace

Android Go je odlehčená verze systému Android, a to i s podporou speciálních aplikací, které nepotřebují hodně výkonu, a navíc zabírají málo místa. Několik už jsme jich v minulých měsících mohli vidět, nyní se dostalo na mapy. Aplikace Google Maps Go vyšla v testovací verzi a každý si ji může vyzkoušet.

K Google Maps Go je potřeba prohlížeč Chrome

Když jsme viděli v minulosti například aplikaci Files GO, tak jde o plnohodnotnou verzi Android GO aplikace. Zde u Google Maps Go společnost trochu „podvádí“. K jejímu fungování je totiž potřeba prohlížeč Chrome. Jde totiž o progresivní webovou aplikaci, v angličtině se nazývá zkráceně PWA.

Jedná se tak v podstatě o „wrapper“ (mobilní verze webu, která je obalená uživatelským rozhraním). Pokud jde o funkce, tak dokáže zjistit vaši polohu, poskytne vám informace pro auto, veřejnou dopravu i chůzi. Můžete samozřejmě vyhledávat místa. Podporuje se více než 70 zemí světa. Aplikace je taková Mini verze klasických Google Map, která se může hodit na starších zařízeních, kde nemusí Google Mapy běžet dobře.

Momentálně už je Google Maps Go v testování. ZDE se můžete přihlásit, zanedlouho by vám pak měla jít instalace přímo z Google Play, stále se ale může stát, že vaše zařízení nebude kompatibilní. Pokud se nechcete registrovat, nechcete čekat na přístup, nebo je testování plné, tak můžete využít stránku APKMirror a aplikaci si stáhnout a nainstalovat ručně.

Google Maps Go
Google Maps Go

Vyzkoušeli jste tuto odlehčenou verzi Google Map?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)