S Google Arts & Culture budou expozice dinosaurů jako živé.

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture je poměrně unikátní aplikace, která nabízí online expozice z muzeí z celého světa. Teď si do ni připravili opravdu speciální téma. a to hlavně o době dinosaurů. Nově je expozice navíc doplněna o videa, která podporují virtuální realitu.

Google Arts & Culture – Lepší jak Jurský park?

Dinosauři lidstvo fascinují již od časů, kdy byly poprvé v zemi objeveny obrovské kostry. V posledních letech to byly hlavně filmy ze série Jurský park, které zvyšovaly povědomí o dinosaurech, bohužel ale ne příliš přesně. Mnoho lidí tak má o těchto prehistorických tvorech zkreslené informace. To chce ale změnit Google společně s více než padesáti historickými institucemi po celém světě.

30 virtuálních procházek po muzeích

Nová expozice je obrovská a nějaký čas by vám trvalo, než byste si všechno prohlédli. Je přítomno 150 interaktivních příběhů, 300 tisíc fotek a videí, z toho jsou některé připravené i na virtuální realitu. A v neposlední řadě také 30 plně zdokumentovaných muzeí, které si můžete “projít” pomocí aplikace. Dále je k dispozici také mnoho zajímavých informací a příspěvků o zvířatech, která známe z přírody.

Google Arts & Culture

S brýlemi pro virtuální realitu budete moc blíže poznat takové tvory, jako třeba Rhomaleosaurus, který patřil k nejobávanějším predátorům jurských moří, nebo vysoký Giraffitain, který měřil stejně jako kdybyste postavili dvě žirafy na sebe. Zajímavé je taky využití Google Street View, kde si můžete například projít putování s dinosaury.

Google Arts & Culture
Google Arts & Culture

A to nejlepší na tom je, že nemusíte platit žádné vstupné. Vše je zdarma a můžete si ji pustit přes stránky g.co./naturalhistory, nebo ji najít v aplikaci Google Arts & Culture.

Používáte někdy aplikaci Google Arts & Culture?

zdroj: androidcommunity.com, googleblog.blogspot.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)