Je vaše Galerie v telefonu těžkopádná a pomalá? Vyměňte ji za lepší

Galerie-simple gallery

Téměř v každém telefonu je dnes předinstalovaná Galerie, skrze kterou lze prohlížet a spravovat multimédia. Ne vždy se ale jedná o povedenou aplikaci. Dnes si představíme šikovnou alternativu v podobě aplikace Simple Gallery.

Obsah článku

  1. Úvod
  2. Prostředí
  3. Úpravy
  4. Nastavení
  5. Závěr

Simple Gallery: Když je vaším cílem jednoduchá a blesková galerie

Galerie pro fotografie pochází většinou od výrobce telefonu, který si připravil větší či menší změny. Často se dnes setkáváme také s náhradou v podobě Google Fotek. Většina uživatelů sice může být se službami předinstalovaných řešení spokojená, existují však i lepší alternativy. Zvláště pokud máte méně výkonný přístroj nebo spoustu fotografií, může se hodit galerii obměnit. Dnes si proto představíme aplikaci s názvem Simple Gallery (v překladu jednoduchá galerie).

Ta své uživatele láká hlavně na jednoduché a čisté prostředí. Bonusem je pak velice svižný chod, což ocení uživatelé hlavně při práci s mnoha fotografiemi. Pozadu ale nezůstávají ani funkce a nalezneme zde vše potřebné. Zmiňme například rozdělení podle složek, filtrování, vyhledávání, možnost volby řazení nebo základní úpravy fotografií. To vše zcela zdarma a bez reklam. Aplikace si díky tomu vysloužila hodnocení 4,5 z celkových 5 bodů.

Simple Gallery-galerie v telefonu

Simple Gallery
Simple Gallery

Prostředí, ve kterém se vyzná každý

Nová galerie se snaží uživatelům co nejvíce zjednodušit prohlížení fotografií a videí. Ihned po spuštění jsme tak postaveni před výčet složek s fotografiemi v telefonu. Kliknutím se ihned můžeme pustit do prohlížení. Vše velmi snadné a hlavně rychlé. Můžeme navíc skrze menu volit jiný způsob zobrazení (seznam místo dlaždic nebo zobrazení všech fotografií v telefonu) nebo třeba řazení. Mřížku náhledu je možné rovněž upravit podle svých potřeb. Nechybí ani přístup do fotoaparátu ikonou v pravém horním rohu.

Základní úprava fotografií nechybí

Přestože pokročilých funkcí není v aplikaci přehršel, základní úpravy zvládne Simple Gallery s přehledem. Potřebujete obrázek otočit? Není problém. Stejně tak je možné snadno obrázek oříznout nebo změnit rozměry, pokud je potřeba. Integrován je i jednoduchý souborový manažer, který vám umožní přesouvat soubory do jiných složek. Třídit je. Funkce sdílení nebo možnost nastavení obrázků jako tapet je pak samozřejmostí.

Vyplatí se prohlédnout nastavení

K pohodlnému používání této galerie sice není návštěva nastavení vůbec potřeba, vyplatí se ale prohlédnout si její možnosti. Můžete zde totiž ručně spravovat složky pro multimédia (přidávat, vylučovat, skrývat apod.), definovat automatické spouštění nebo třeba chování při prohlížení obrázků a videí. V této sekci se nejvíce projeví menší nedostatek celé aplikace – přestože je prostředí v češtině, čas od času narazíte na angličtinu. Žádný problém pro většinu uživatelů, nemusí to však působit dobře.

Simple Gallery – blesková galerie pro každého

Pokud nejste se stávající galerií v telefonu spokojeni nebo byste se rádi porozhlédli po nějaké alternativě, testovanou aplikaci můžeme doporučit. Sází hlavně na jednoduché a svižné prostředí, zároveň ale nechybí základní funkce. Oceňujeme i fakt, že je k dispozici zcela zdarma a bez reklam. Jedinou vadou na kráse tak může být nekompletní český překlad, ten by však neměl působit větší problémy.

Simple Gallery
Simple Gallery

Jakou galerii používáte vy?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)