Největší raketa současnosti Falcon Heavy startuje zítra. Jak první let sledovat na telefonu?

falcon heavy spacex space launch now

Jíž zítra nás čeká start rakety Falcon Heavy, jedná se o nejsilnější raketu současnosti, která v blízké budoucnosti sloužit k cestování na Mars. Pokud vše půjde podle plánů a bude přát počasí, tak zítra by měla vynést auto Tesla Roadster do vesmíru. My vám poradíme, jak na start nezapomenout a jak ho sledovat z telefonu. A to díky aplikaci Space Launch Now.

S aplikací Space Launch Now vám neunikne žádný let do vesmíru

Aplikace Space Launch Now patří mezi vůbec ty nejoblíbenější vesmírné Android aplikace k dispozici. V jednoduchém rozhraní nabízí rychlý přehled nad lety do vesmíru. Aplikace vás může upozornit na start den před odletem a následně i hodinu. Funkce aplikace si ukážeme právě na prvním startu Falcon Heavy.

Na hlavní stránce vidíte hned několik nadcházejících startů raket. V nastavení si můžete navolit například jen to, aby se vám zobrazovaly starty SpaceX, NASA atd. Aplikace je pak rozdělena do několika částí, v záložce „Launches“ se můžete podívat na většinu nadcházejících i proběhlých startů.

K dispozici pak je informace, jestli byl start úspěšný, detaily mise, včetně informací o raketě, dále si můžete přečíst informace o agentuře, která raketu do vesmíru vyslala. Samozřejmostí je pak video ze startu, případně rychlý odkaz na přímý přenos, pokud se start teprve chystá. U nadcházejících startů je také k dispozici předpověď počasí, takže rychle můžete zjistit, jestli se start nemůže odložit kvůli špatnému počasí.

Nejde jen o starty, aplikace nabízí informace o misích i kosmických lodích

V záložce „Missions“ si pak můžete přečíst o mnoha misích, a to od toho, co dělají různé satelity, přes různé testy jako právě nyní u SpaceX, až po utajované mise. O těch samozřejmě není k dispozici mnoho informací, většinou jen čas startu s případně i video ze startu.

Poslední z částí v menu je záložka „Vehicles“. Už podle názvu je celkem jasné, co se v ní nachází. Nachází se v nich fotografie a informace o většině raket a kosmických lodí, které se posílají do vesmíru. Seznam je poměrně velký, dokonce se v něm nachází i informace z indického vesmírného programu. Nejde tak jen o „velké“ agentury, jako je NASA.

V neposlední řadě je k dispozici poměrně bohaté nastavení, kdy si můžete upravit vzhled, notifikace a také nastavit aplikaci pro chytré hodinky s Android Wear. Upozornění tak můžete mít i přímo na ruce. Celá aplikace je v angličtině, takže alespoň základy angličtiny k pochopení popisků se hodí. Zapojit se přímo přes aplikaci můžete i ke komunitě lidí, kteří vesmírné starty sledují. V aplikaci jsou reklamy, které ale nějakým způsobem neotravují, zbavit se jich můžete tak, že podpoříte autory aplikace, a to minimální částkou 58 Kč.

Space Launch Now
Space Launch Now

Budete sledovat start rakety Falcon Heavy?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)