TOPlist

Evropané průměrně využijí 2,4 GB dat měsíčně. Češi jsou pod průměrem

vyuziti mobilnich dat 2017

Společnost GlobalData zveřejnila zajímavý průzkum, který se zaměřuje na využití mobilních dat v Evropě. Na jeho základě vyšlo, že průměrně se využije v Evropě každý měsíc 2,4 GB dat.

Finsko s velkým náskokem vede

Na úplném vrcholu žebříčku je Finsko. Finové průměrně využijí každý měsíc 13,3 GB dat, na druhém místě je Rakousko s 5,7 GB. Velmi dobře jsou na tom také v Polsku a Rusku, kde se průměrná data pohybují kolem 3,5 GB. Pak je tu ale druhý konec průzkumu a pravděpodobně už asi tušíte, které země jsou na tom nejhůře.

vyuziti mobilnich dat evropa

Lidé z Česka, Slovenska, Ukrajiny a překvapivě i Německa podle společnosti GlobalData průměrně spotřebují měsíčně méně jak 1 GB. Ukrajinu znevýhodňuje to, že poměrně nedávno (v roce 2015) se teprve začaly nasazovat 3G sítě, rozšíření LTE u nich není rozhodně tak velké, jako třeba v Česku.

Většímu využívání mobilního internetu u nás brání ceny, které operátoři drží stále vysoko. Málokdo pak využívá například mobilní internet k přehrávání videa, ale spíše jen na sociální sítě a základní brouzdání internetem.

Kolik GB mobilních dat zhruba každý měsíc využijete?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (20)