Ani velké slevy nepomohly: Essential Phone si koupilo pouhých 50 tisíc lidí

essential phone

Na konci září jsme psali o tom, že si Essential Phone koupilo zhruba 5 tisíc lidí. Od té doby proběhlo u této značky několik změn, a to včetně velkých slev. Jenže jak to vypadá z posledních údajů ani to nepomohlo prodejům. Údaje z Google Play ukazují na to, že si Essential Phone koupilo pouhých 50 tisíc lidí.

Essential Phone je prodejní katastrofa

Teď už se může prohlásit, že Essential Phone je prodejní propadák. Takhle nízká čísla určitě neočekával Andy Rubin, který za novou společností stojí. Prodejům nepomohly ani obří slevy, kdy se telefon i se speciální 360 kamerou prodával za 399 dolarů, což je v přepočtu bez DPH 8 700 Kč. Jeho původní cena byla 699 dolarů, a to navíc bez kamery, která normálně stojí dalších 180 dolarů. Moc níže už se s cenou jít nedá.

Essential Phone – první pohled

Essential Phone - první pohled

A ptáte se, jak se na číslo přišlo? Včera večer se přehoupl počet stažení aplikace fotoaparátu přes 50 tisíc uživatelů. To značí poměrně přesný počet koupených telefonů, nejde nicméně o úplně přesné číslo. Výsledné číslo prodejů můžeme vyhodnotit kvůli tomu, že tato aplikace je dostupná pouze pro Essential Phone prostřednictvím Obchodu Play. Na přesnosti se trochu ztrácí například z toho důvodu, že bazarové telefony se po přihlášení k novému Google účtu počítají jako nové instalace.

Andy Rubin už před vydáním tvrdil, že první telefon se nebude tak dobře prodávat, že to ani neočekávají. Úspěch podle něj přijde časem. Prodeje v řádů tisíců ale pravděpodobně Andy Rubin neočekával. Po prvním měsíci se prodalo Essential telefonu 5 tisíc kusů, v naší recenzi přitom telefon nedopadl špatně.

[aps_product_sz id=“453243″]

Myslíte si, že další modely Essential Phone budou mít větší úspěch?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)