Elon Musk založil novou společnost. Bude se snažit propojit AI s mozkem

Elon Musk

Elon Musk zakládá další společnost. Ta se jmenuje Neuralink a jejím cílem je zkoumat technologii, která by mohla propojit lidský mozek s umělou inteligencí. Změnit by to mohlo i to, jak fungují telefony.

Elon Musk: Lidé budou potřebovat podporu umělé inteligence

Po PayPalu, Tesle nebo SpaceX, se Elon Musk pouští do neurovědy. Jeho nová společnost si dává za cíl vytvořit lebeční počítač, který by z počátku pomáhal s léčbou různých nemocí a následně by se mohl použít k úplnému propojení lidského mozku s umělou inteligencí. Elon Musk minulý rok v létě prohlásil, že v budoucnosti budou lidé potřebovat asistenci umělé inteligence, pokud bude chtít lidstvo zůstat konkurenceschopné se stroji a jejich stále se zvyšující inteligencí.

Neuralink byl zapsán jako lékařská výzkumná společnost a již od startu dokázal Musk do svého týmu získat několik uznávaných doktorů a výzkumníků. Podobně jako u společností Tesla a SpaceX, chce Neuralink co nejdříve zveřejnit fungující prototyp, díky kterému by mohli ukázat, že moderní technologie je bezpečná. V tomto případě se bavíme prozatím o mozkových implantátech. Ty by mohly pomoci s nemocemi, jako je epilepsie, deprese nebo Parkinsonova choroba. Sám Musk věří, že by první výsledky mohli uveřejnit během čtyř až pěti let.

V budoucnu by právě takové propojení s mozkem mohlo úplně nahradit různá přenosná zařízení, jako jsou telefony. Samozřejmě je velmi pravděpodobné, že pokud neproběhne nějaká obrovská technologická revoluce, tak se něčeho podobného nedožijeme. Už jen samotná umělá inteligence je teprve na svém začátku, podle spoluzakladatele Google Deepmind je skutečná a efektivní umělá inteligence ještě několik desítek let daleko.

Jak se díváte na umělou inteligenci vy? Máte stejný názor jako Elon Musk?

Zdroj: engadget.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)