TOPlist

Vychází druhá beta Androidu 7.1.2 pro telefony Nexus a Pixel

nový Android 7.1.2

Když Google v lednu vypustil první beta verzi Androidu 7.1.2, bylo poměrně velkým překvapením, že v ní chyběla celá řada nových funkcí. Vyhledávací gigant plánuje připravovanou verzi především jako udržovací, která opraví nalezené chyby a možná i vylepší výkon. V pondělí večer vyšla druhá beta Androidu 7.1.2, která nakonec přináší několik novinek i na starší zařízení.

Vychází druhá beta Androidu 7.1.2 pro telefony Nexus a Pixel Vychází druhá beta Androidu 7.1.2 pro telefony Nexus a Pixel

Asi nejvítanější novinkou, kterou si mohli dosud užívat majitelé Nexusů 5X, bylo stahování oznamovací lišty přejetím prstu přes čtečku. Této funkci jsme věnovali samostatný článek Android 7.1.2 dává Nexusu 5X možnost stahovat notifikační lištu skrze čtečku otisků prstů. Uvedenou funkcí disponovaly od počátku telefony Google Pixel a Pixel XL, stejně jako některé modely značky Huawei. Oceňují ji především majitelé zařízení s většími obrazovkami, jako je například Nexus 6P. Jenže když přišla aktualizace na první betu Androidu 7.1.2, ukázalo se, že na Nexus 6P „stahování roletky“ touto cestou nefunguje.

Druhá beta Androidu 7.1.2 přináší gesto čtečky pro Nexus 6P

Změnu situace přináší až druhá beta, která zpřístupňuje uvedené gesto na Nexusu 6P. S poslední testovací verzí Androidu si tedy tuto funkci mohou užívat majitelé obou Pixelů a Nexusů 5X a 6P. Ve výchozím nastavení je gesto čtečky neaktivní a je nutné ho nejprve povolit. Podle předběžných ohlasů ze zahraničních serverů funguje stahování notifikací touto cestou velmi dobře.

Druhá beta Androidu 7.1.2 přináší gesto čtečky pro Nexus 6P Druhá beta Androidu 7.1.2 přináší gesto čtečky pro Nexus 6P

Druhá beta Androidu 7.1.2 s číslem sestavení NPG47I bude dostupná pro tato zařízení: Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P a Nexus Player (pokud vlastníte některé z uvedených zařízení, můžete se taktéž přihlásit k beta programu). V úterý ráno však ještě nebyly k dispozici tovární obrazy této verze, ani oficiální seznam provedených změn. Podle posledních informací by stabilní sestavení systému s číslem verze 7.1.2 mělo přijít na přelomu března a dubna. S ohledem na zpoždění druhé beta verze však očekáváme i pozdější vydání stabilního sestavení.

Jste majitelem Nexusu 6P? Pokud ano, jste rádi za přidání této nové funkce?

Zdroje: androidauthority.com, androidpolice.com, plus.google.com, 9to5google.com, androidpolice.com, androidauthority.com, androidheadlines.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)