TOPlist

Vylepšené chytré brýle Epson Moverio BT-200 jdou do prodeje

Epson_Moverio_BT-200_2

Společnost Epson začíná prodávat novou upgradovanou řadu svých chytrých brýlí pod označením Epson Moverio BT-200. Jsou konkurencí pro Google Glass? A čím se liší od starší verze? Tak především se vývojáři pokusili o vylepšení designu – původní BT-100 byly velice robustní a těžké (prototyp vážil 220 gramů), zatímco tento model má 88 gramů. To je stále dost na designový zázrak, ale nositelné bezesporu jsou. Na rozdíl od Google Glass se vizuální obraz promítá po celé ploše brýlí, a to ve qHD rozlišení. Zařízení běží na platformě Android 4.0.4, vývojáři se momentálně soustředí na tvorbu nejrůznějších aplikací a her přímo určených do této nové reality.

Moverio_BT-200_Cafe_highres

Co se týče další výbavy, brýle mají základní paměť 8 GB, která je rozšiřitelná pomocí paměťové karty. Konektivitu zajišťuje Bluetooth 3.0 a Wi-Fi. V obroučkách Moverio BT-200 jsou ukryty vychytávky jako gyroskop, akcelerometr, kompas nebo mikrofon, a také VGA kamera.

Epson-Moverio_BT-200

Za nevýhodu se dá považovat řadič, který je k brýlím připojen. V něm je zabudovaný akumulátor, díky kterému zařízení vydrží až 6 hodin provozu a již zmiňovaná výbava. O výkon se stará dvoujádrový procesor o frekvenci 1,2 GHz. Momentální cena je stanovena na 699 dolarů (přibližně 14 000 Kč).

Myslíte si, že budou mít nově vylepšené Epson Moverio BT-200 na trhu šanci?

Zdroje: epson, androidandme, smmmi, tweaktown.

Barbora Pobříslová
O Autorovi - Barbora Pobříslová

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)