České dráhy modernizují: Spustily In Karty v telefonu

in karty telefon ceske drahy muj vlak

České dráhy dnes spustily testovací provoz zákaznické In Karty v telefonu s rotujícím QR kódem. Tato nová služba má zjednodušit odbavení cestujících ve vlacích, zákazníci už také nemusí nosit čipové karty. Vše budou mít v telefonu. Novinku již od dnešního můžou zkoušet noví zákazníci, ale i ti, kteří již vlastní plastovou In Kartu.

České dráhy vstupují do virtuálního světa s In Kartami v telefonu

„Tím zjednodušíme odbavení a zákazníci už nemusejí nosit čipové karty. Vytvoření In Karty v mobilním telefonu je přitom velice snadné. Stačí k tomu doslova pár minut. Nový zákazník si stáhne a nainstaluje do mobilu s operačním systémem Android nebo iOS poslední verzi aplikace Můj vlak a vytvoří si v aplikaci uživatelský účet. Vlastní pořízení Virtuální In Karty nebo Obrazu stávající čipové In Karty je možné v aplikaci Můj vlak, a to v uživatelském profilu v části s identitou cestujícího,“ říká Zuzana Čechová z ČD.

In Kartu v telefonu jsme si vyzkoušeli vytvořit a jde to opravdu jednoduše. Stačí jen fotografie, jméno, datum a místo narození. A to je vše. Před prvním použitím je In Kartu v telefonu potřeba autorizovat u průvodčího, poté již má neomezenou platnost. Pokud už vlastníte In Kartu, tak si jen vytvoříte v aplikaci její „obraz“, pak se všechny údaje automaticky zreplikují a nemusí se ani nijak autorizovat. Obraz In Karty má platnost stávající čipové karty.

Slevy se do In Karty nakupují přes eshop ČD, aplikaci Můj vlak, eTikety, ale také mobilní web. K jednomu účtu a aplikaci jde přiřadit jedna In Karta. Součástí In Karty v mobilním telefonu je sleva RAILPLUS.

„In Karta v mobilu s tzv. rotujícím QR kódem je opravdu evropsky unikátní produkt. QR kód má v sobě zašifrovanou fotografii, osobní údaje o uživateli, seznam slevových aplikací a také čerstvě zakoupených jízdenek. To umožňuje vlakovému personálu provést kontrolu off-line a zároveň tento QR kód nelze kopírovat, čímž se výrazně zvyšuje ochrana proti zneužití,“ uzavírá předseda Představenstva Miloslav Kopecký.

My Train (Můj vlak)
My Train (Můj vlak)

Budete používat In Kartu v telefonu?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)