BlackBerry Privacy Shade zabrání lidem číst si vaši obrazovku telefonu

BlackBerry Privacy Shade

BlackBerry je jedna z mála společností, která na bezpečných telefonech a systémech postavila svůj byznys. A je dobré vidět, že se tohoto nevzdávají i na Androidu, kde nyní vydali aplikaci Privacy Shade, která zabrání tomu, aby lidé četli obrazovku vašeho telefonu.

Přes BlacBerry Privacy Shade si změníte viditelnost displeje

S tím, jak se dělají stále větší a větší telefony, není již příliš jednoduché zakrýt si na displeji informace, které nechcete, aby viděli například členové vaší rodiny nebo zvědaví kamarádi. Pokud se vám něco podobného stává často, může vám pomoci aplikace BlackBerry Privacy Shade. Ta brání ostatním v prohlížení vaší obrazovky. Na první pohled skryje celou obrazovku, kromě malé oblasti, která se dá nastavit. Obrazovka ale přitom bude pro uživatele pořád viditelná, záleží pouze na nastavení.

Zapnutí funkce se dá provést buď přes oznámení, případně se dá přidat i ikonka do rychlého spuštění v liště telefonu. Po spuštění funkce vám zčerná celá obrazovka kromě malého místa, kterým můžete normálně pohybovat. I když bude obrazovka vypadat jako vypnutá, tak tomu tak není, funguje na ni vše, jak kdybyste měli normálně zapnutý displej.

Nastavit jde i průhlednost. Pokud se nastaví největší hodnota, tak kromě označeného místa neuvidíte nic jiného, nicméně pokud se ubere na intenzitě, tak stále půjde velmi dobře vidět i to, co se děje tam, kde nemáte odhalené místo. Když pak třeba někdo bude sedět vedle vás, tak nemá šanci na displeji něco z boku vidět, pomáhá fakt, že pozorovací úhly omezují viditelnost.

Samotné okno jde rovněž nastavit. Vybrat se dá ze dvou různých možností, první je kruhového tvaru a připomíná lupu, druhá je pak obdélník, který se hodí na čtení textu. Dále se dá nastavit, jestli odhalené místo bude vidět pořád, nebo jenom když na displeji budete držet prst. A to je zhruba vše, co aplikace umí. Rychlá, jednoduchá, která splní svůj účel. Mnoho lidí v recenzích píše, že aplikaci používají i večer před spaním pro čtení textu.

Jak nainstalovat BlackBerry Privacy Shade?

I když je aplikace dostupná na Google Play, stahovat jej můžou pouze lidé s BlackBerry telefonem. Bohužel klasická instalace APK souboru také nefunguje, naštěstí je zde ještě jedna poměrně jednoduchá cesta, jak aplikaci dostat do telefonů. Potřeba bude BlackBerry Manager, který se dá stáhnout z této stránky. Jedná se o aplikaci, která povolí instalaci výchozích BlackBerry aplikací na všechny telefony s Androidem 5.0 a výš. Po instalaci z něj můžete instalovat většinu BlackBerry aplikací, které se nachází v telefonech s ostružinou v logu, a to i takové, které nejsou na Google Play, nebo ty, které jsou povoleny pouze pro BlackBerry telefony.

Poté už si stačí v seznamu aplikací vybrat Privacy Shade a kliknutím jej nainstalovat. A to je vše, výhoda BlackBerry Manageru je i v tom, že aplikace udržuje aktualizované.

BlackBerry Privacy Shade
BlackBerry Privacy Shade

Řešili jste někdy problém s tím, aby lidé nečetli vaši obrazovku telefonu?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)