Komunita vítězí: Bixby tlačítko u Galaxy S8 jde opět předělat

Bixby tlacitko

Někteří již svůj Galaxy S8 mají z předprodeje, zbytek si musí ještě pár dní počkat. Jedna z věcí, kterou budete řešit, je používání Bixby asistenta, který obzvlášť v Česku nefunguje tak dobře. Nedávno Samsung zablokoval Bixby tlačítko, takže to vypadalo, že lidé budou mít smůlu a nebudou si jej moct předělat. Naštěstí netrvalo dlouho a máme tady další možnost, jak jej obejít bez potřeby rootu.

Bixby tlačítko jde předělat pomocí speciální aplikace

Ještě před oficiálním vypuštěním telefonu do prodeje, zjistili lidé, že Bixby tlačítko jde lehce přeprogramovat na vlastní aplikaci nebo funkci. To se ale Samsungu nelíbilo a v aktualizaci zablokoval možnost oddělat asistenta z tlačítka.

Zatímco jedny dvířka se uzavřely, ostatní zůstaly otevřené. Jednoho způsobu využívá i aplikace Bixby Button Remapper, která se dá zdarma stahovat z Google Play. Po její instalaci můžete jednoduše přiřadit k Bixby tlačítku nějakou jinou aplikaci nebo funkci.

Bixby Button Remapper
Bixby Button Remapper

Oproti předchozím způsobům předělání, funguje trochu jinak. Aplikace monitoruje, kdy se spustí přímo aplikace Bixby, jakmile spuštění asistenta zachytí, tak ho okamžitě ukončí a místo toho spustí požadovanou aplikaci nebo funkci. Není to sice tak dokonalé, jako když se spouštěla aplikace přímo při stlačení tlačítka, ale je tu jedna výhoda, že nejsou potřeba věci, jako root, nebo složité nastavování.

Myslíte si, že Samsung bude i nadále bojovat s tím, aby Bixby tlačítko spouštělo výhradně jejich asistenta?

Zdroj: ausdroid.net.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)