TOPlist

Archos představil nové tablety, zaujmou lákavou cenovkou

Archos Oxygen – náhleďák

Trh s tablety již není pro výrobce takovým lákadlem, jako byl před pár lety. Neznamená to ale, že o tablety není zájem vůbec. Své o tom ví například francouzský výrobce elektroniky Archos. Ten nyní, ještě před veletrhem MWC v Barceloně, představil trojici tabletů, které zaujmou především cenou.

Série nových zařízení nese označení Oxygen a zastupují ji tablety o všech běžných úhlopříčkách, tedy 7, 8 a 10 palců. Pokud jde o specifikace, tak nečekejte žádné zázraky. Všechny tři tablety nabídnou trošku poddimenzovaný čtyřjádrový procesor MediaTek s taktem 1,3 GHz a 2 GB operační paměti. Naopak příjemným faktem je přítomnost Androidu 6.0 Marshmallow ve všech třech tabletech. Všechny tři pak nabídnou 16GB úložiště, 5Mpx zadní kameru s LED bleskem a přední 2Mpx VGA kameru. Displeje dvou menších verzí nabídnou rozlišení 1920×1200 pixelů, desetipalcový pak 1920×1280 pixelů. Ve všech případech jde o IPS panely. Zajímavá je tloušťka tabletů, která nepřesáhne 8 mm. S tím pak částečně souvisí i kapacita baterií. Ta dosáhne hodnot 3000 mAh, 4500 mAh a 6000 mAh, seřazeno od nejmenší úhlopříčky.

Co je na tabletech nejlepší? Jejich cena. Nejmenší z tabletů se bude prodávat za 75 £ (cca 2430 Kč), prostřední za 80 £ (cca 2780 Kč) a největší za 120 £ (cca 4170 Kč). Zdá se tedy, že Archos jde stále svým osvědčeným směrem, a nabídne průměrný hardware za rozumnou cenu. Na trh by se tyto tablety měly dostat v květnu. Nevíme ale, zda se to týká i našeho trhu. Některé tablety se u nás sice prodávaly, například telefony ale ne. Tablety pak budou na veletrhu MWC samozřejmě připraveny k osahání.

Zdroj: AP.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)