TOPlist

Aplikace Google Mapy konečně umí navigovat přes více bodů

Google Mapy

Před týdnem jsme ve článku Aplikace Google Mapy bude umět navigovat přes více bodů informovali, že ve zdrojových kódech mobilní aplikace verze 9.31 jsou k vidění jasné náznaky připravované možnosti navigace přes více bodů. Mimo jiné jsme uvedli: „Z toho, do jaké fáze se přípravy posunuly, můžeme s velkou pravděpodobností očekávat zprovoznění této funkce v nepříliš vzdálené budoucnosti. Bylo by skvělé, kdyby Google tuto možnost spustil ještě před prázdninami…“ Podle posledních zpráv přicházejících od uživatelů v současné době vyhledávací gigant tuto funkci postupně uvádí do praxe.

Možnost zvolit si několik zastávek na trase usnadní především plánování pojížděk bez nutnosti nastavovat po každém cíli nový. Funkce patřila k jedněm z nejžádanějších a její zprovoznění určitě udělá radost nejednomu uživateli. Počet zastávek je údajně omezen, zatím však nemáme informace o tom, přes kolik bodů může trasa maximálně vést. Praktickou ukázku můžete vidět na následujících snímcích obrazovky.

Novinka v aplikaci Google Mapy zatím není pro každého

Je velmi pravděpodobné, že funkce nezávisí jen na verzi aplikace Google Mapy, ale je zapínána na straně serveru. Proto může trvat nějaký čas, než se dostane ke všem uživatelům. Do té doby můžete třeba vyzkoušet neoficiální postup, kdy si na počítači naplánujete trasu a odešlete odkaz do telefonu (informovali jsme ve článku Mapy Google: Navigace na více cílů funguje, jen se jí musí pomoci). Na rozdíl od stávajícího provedení to ale není moc uživatelsky přívětivá cesta. Nicméně už tento tip naznačoval, že Google chystá podporu více zastávek.

Na redakčním telefonu Sony Xperia Z3 s oficiálním Androidem 5.1.1 a aplikací ve verzi 9.31.2 jsme možnost naplánovat trasu s více zastávkami ještě ve čtvrtek ráno neměli. Budeme rádi, když nám dáte vědět v diskuzi pod článkem, zda se k vám již dostala. O aktivaci funkce Mapy informují po prvním spuštění dialogovým oknem „Jedete na více než jedno místo? Přidejte si zastávky na trase klepnutím na nabídku v rohu.“

Zdroj: androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)