5 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů #110: DVB-T tuner, projektor či nalepovací joystick

tipy z ciny

Dnešní den začneme již 110. dílem našeho oblíbeného seriálu 5 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů. Máme pro vás tip na DVB-T tuner pro Android, levný infračervený port, nalepovací joystick na displej či extrémně levný projektor.

1) DVB-T tuner pro Android

Přestože současné technologie umožňují sledovat spoustu televizních kanálů skrze internetové připojení i v telefonu, ne vždy je to možné nebo výhodné (kvůli balíčkům dat). Jak tedy sledovat televizní vysílání na cestách? Pomůže DVB-T tuner, který lze přes MicroUSB připojit přímo k mobilnímu telefonu. Pomocí aplikace je pak možné naladit stanice a užít si sledování pořadů vysílaných pozemním vysíláním.

DVB-T tuner pro Android – vlastnosti

  • standardy DVB-T i DVB-T2,
  • MicroUSB konektor (USB-OTG),
  • frekvenční rozsah: 48,25 ~ 863,25 MHz.
5 tipu na zbozi z cinskych obchodu – dvb-t tuner copy

Cena: 540 Kč (Aliexpress)

– zaslal wolwzz (celkově 1 tip)

2) Levný Bluetooth vysílač

Přemýšlíte, jak přenést bezdrátově zvuk ze zařízení, které to standardně neumožňuje? Pokud například vaše televize nepodporuje Bluetooth, ale přesto byste z ní chtěli zvuk do Bluetooth sluchátek přenést, může vám pomoci náš druhý tip. Levný Bluetooth vysílač stačí jen připojit do napájení skrze USB a zvuk propojit přes 3,5mm jack konektor. Zařízení se následně postará o bezdrátový přenos zvuku díky Bluetooth konektivitě.

Bluetooth vysílač – vlastnosti

  • Bluetooth 4.1,
  • USB napájení (powerbanka, USB televize, nabíječka k telefonu, notebook…),
  • externí Bluetooth anténa.
5 tipu na zbozi z cinskych obchodu – bluetooth vysilac

Cena: 227 Kč (TinyDeal)

– zaslal Jozef Doliňák (celkově 5 tipů)

3) Infračervený port do MicroUSB / USB-C

Doby, kdy se infračervený port používal pro přenos souborů, jsou naštěstí dávno pryč. Přesto se dnes tato technologie v mobilních telefonech objevuje – díky ní se mobil dokáže proměnit v univerzální dálkové ovládání a spravovat například televizi, DVD rekordér apod. Co ale dělat, pokud telefon z výroby tuto funkci nemá? Koupit si toto šikovné zařízení, které stačí zastrčit do nabíjecího konektoru telefonu, a namířit na vybraný přístroj.

5 tipu na zbozi z cinskych obchodu – infracerveny port

Cena: 186 Kč (TinyDeal)

– zaslal Jozef Doliňák (celkově 5 tipů)

4) Joystick pro dotykové displeje s přísavkou

Patříte mezi náruživé hráče na mobilních telefonech či tabletech s dotykovým displejem? Máme pro vás tip, jak si hraní usnadnit. Tento nalepovací joystick je možné skvěle použít do her, které disponují čtyřsměrným ovládacím křížem na displeji. Do tohoto místa stačí joystick s přísavkou nalepit a jeho vychýlení umožní hru ovládat.

5 tipu na zbozi z cinskych obchodu – joystick

Cena: 76 Kč (GearBest)

– zaslal Zbyněk Trnka (celkově 6 tipů)

5) Extrémně levný projektor

Pořídit si televizi s obrovskou úhlopříčkou dnes není problém, horší je to však samozřejmě s cenou. Již dlouhá léta se proto dá k promítání filmů na větší ploše použít projektor – i ten ale většinou vyjde draho. V Číně je však možné zakoupit projektory, které jsou cenově velmi výhodné – vejdou se dokonce do tisícovky. V tomto případě samozřejmě nelze čekat zázraky, za danou cenu dostanete přenosný projektor, který na domácí promítání filmu na stěnu či zobrazení nenáročné prezentace může posloužit dobře.

Projektor X6 Mini Portable – vlastnosti

  • maximální rozlišení 640 x 480 px,
  • vstup: HDMI, VGA, 3,5mm jack, USB, MicroSD karta,
  • nízká spotřeba 30 W,
  • kontrastní poměr 400:1 .
5 tipu na zbozi z cinskych obchodu – projektor

Cena: 937 Kč (GearBest)

– zaslal Kovacs Miroslav (celkově 1 tip)

Soutěž: Pošli nám svůj tip na čínské zboží a vyhraj zajímavé ceny!

Tento článek vznikl jako pokračování návodu Jak nakupovat z Číny. Zajímavých zboží v čínských obchodech jsou desítky až stovky, proto bychom chtěli ve stejném duchu pokračovat i nadále. Jelikož je o tento seriál velký zájem, rozhodli jsme se odměnit čtenáře, kteří pomohou s jeho tvorbou. Každý, kdo pošle šikovný tip, který použijeme v našem seriálu, se zařadí do soutěže. Vyhrají pak tři čtenáři, kteří zaslali nejvíce tipů, které použijeme v některých z nadcházejících dílů.

O co budeme hrát?

cestovni-pouzdro


K odeslání svých tipů do dalšího dílu využijte soutěžní formulář.
[gravityform id=“43″ title=“true“ description=“true“]

5 tipů na zajímavé zboží – pravidla soutěže

  1. Soutěž pořádá server www.svetandroida.cz.
  2. Soutěže se mohou zúčastnit všichni občané České republiky a Slovenska.
  3. Do slosování budou zařazeni pouze ti soutěžící, kteří vyplní kontaktní údaje (jméno a příjmení, e-mail, odkaz na zboží) a potvrdí souhlas s pravidly soutěže.
  4. Každý 10. díl budou vybráni 3 výherci (ti, kteří zašlou nejvíce tipů, které se objeví v našich článcích), které budeme kontaktovat na uvedeném e-mailu za účelem získání adresy pro zaslání výhry.
  5. Další vyhlášení proběhne po 116. díle seriálu v samostatném článku.
  6. Každá osoba se může soutěže zúčastnit vícekrát, ovšem vždy s odkazem na jiné zboží. Duplicitní a podvodné záznamy budou ze soutěže vyřazeny, stejně tak účty založené pouze za účelem soutěže.
  7. Ze zákona se na výhry nevztahuje záruka.
  8. Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo změnit pravidla, termín konání soutěže a ceny. Za výhry nelze obdržet finanční náhradu a nelze je vymáhat právní cestou.
  9. V případě, že výherce na informační e-mail o získání výhry neodpoví do 72 hodin od odeslání, bude automaticky vybrán výherce jiný a původnímu výherci nárok na výhru zaniká.

Předchozí díly seriálu 5 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů

Který z našich tipů vás zaujal nejvíce?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)