Sony Xperia Z5 (Compact) na pultech českých e-shopů. Cena nepřekvapí

Sony Xperia Z5 – náhleďák

V posledních dnech se na pultech českých e-shopů objevily očekávané novinky – smartphony Sony Xperia Z5 a Sony Xperia Z5 Compact. Jedná se o smartphony představené na letošním veletrhu IFA v Berlíně, kam jsme se vydali také, abychom vám přinesli co nejvíce informací o představených novinkách. Kromě zmíněných modelů byl na veletrhu představen také obří smartphone Sony Xperia Z5 Premium, který disponuje 4k displejem.

Sony Xperia Z5 – první pohled (IFA 2015)

Sony Xperia Z5 - první pohled (IFA 2015)

Řada Xperia Z5 u nás

Zajisté si teď asi říkáte, s jakou cenovkou Sony přišlo na náš trh. A potěšeni asi příliš nebudete. Zjistili jsme, že přestože se udávané ceny v rámci Evropy poměrně lišily, Česko patří spíše k těm dražším zemím. Ani v případě zmenšené verze vlajkové lodi, Sony Xperia Z5 Compact, nejde cenovka pod 15 000,-. Konkrétně se jedná o cenovku 15500,- v případě nejlevnější nabídky. Sony Xperia Z5, vlajková loď Sony pro letošní rok, dostala cenovku 17490 Kč, opět v případě nejlevnější nabídky. Pokud byste měli zájem o dvousimkartovou verzi Sony Xperia Z5 DUAL, její cena staruje na 20 723,-.

Sony Xperia Z5 a Z5 Compact na Heureka.cz

I v případě takovýchto cen však, alespoň podle nás, nedochází k žádným nepřekonatelným propastem. Kdo má značku Sony v oblibě a zvažuje výměnu zařízení, nejspíš nebude mít problém ani s touto cenou. Když totiž zavzpomínáme na cenovky, se kterými startovaly smartphony Sony Xperia Z3 (19069,-) a Z3 Compact (16016,-), zjistíme, že se startovací ceny v podstatě neliší, nejsou-li ty dnešní dokonce nižší.

Zdroj: Heureka.cz

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)